Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

15 év után kiadja második albumát a finn SINISTHRA zenekar, aminek frontembere az Amorphis énekeseként ismert Tomi Joutsen - itt a második új dal!


2020-05-08

A Sinisthra - amit az Amorphis frontember Tomi Joutsen vezet - lemezszerződést kötött az olasz Rockshots Records-szal, és 15 év után bejelentette második nagylemezét.

A Sinisthra "bánattal, kétségbeeséssel és reménnyel töltött" zenéje 15 évvel a csapat debütáló, 'Last of The Stories of Long Past Glories' (2005) című albuma után jelenik meg. Az új, 'The Broad and Beaten Way' címet viselő stúdiólemez kétségkívül hosszú időn keresztül készült - ennek egyik oka, hogy Tomi Joutsen 2004 óta az Amorphis frontembereként is helyt áll, de a többi tagnak is megvoltak maguk elfoglaltságai.

A Sinisthra dalainak nagy részét a gitáros, Markku Mäkinen írja - általa lesz igazán sajátos, eredeti, elhibázhatatlan és komplex a banda zenéje, amit egyébként nem lehet konkrétan bekategorizálni.

"Szinte mindannyian különféle thrash és death metal bandákből érkeztünk, de amikor a Sinisthra a 2000-es évben összeállt, hangzásunkra egyáltalán nem volt jellemző a "metal" stílus - annál inkább a grunge és itt-ott a trip-hop műfajok voltak előtérben. Miután megjelent első albumunk 2005-ben, bandák metalos irányzatra váltott, és belevittünk dalainkba némi '70-es évekbeli prog-hatást is. Egyszóval: a metal műfaji ágai számunkra irrelevánsak" - nyilatkozta Mäkinen.

Második albumuk, a 'The Broad and Beaten Way' címe John Milton híres regénye, az Elveszett paradicsom ihletése nyomán született meg. A lemez dalai ennek megfelelően az emberiség bukásáról és a nodernkori élet önpusztító, kaotikus mivoltáról, valamint a nyugalom és béke megtalálásáról szól. A korong nyitó-tétele, az 'Eterne' a metaforikus Ádám és Éva száműzetését, utolsó száma, az 'Ephemeral' pedig Ádám magányosságát, cselekedeteinek hiábavalóságát mutatja be. 

Zenei tekintetben a 'The Broad and Beaten Way' albumot a Katatonia, az Anathema és az Amorphis melankólikus hangzásvilágának rajongóinak ajánlják. Az album 2020. május 15-én jelenik meg, az olasz Rockshots Records jóvoltából.

 A tracklista:
01. Eterne (4:19)
02. Closely Guarded Distance (13:10)
03. Halfway To Somewhere Else (7:43)
04. Morning Frail (5:56)
05. Safe In The Arms Of The Everlasting Now (7:26)
06. Ephemeral (4:05)

Az első ízelítő, a 'Closely Guarded Distance' és az 'Eterna' című számok hivatalos szöveges videója itt elérhető:


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás