Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG
DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [494. rész]


2020-03-25

Evil is the night!!!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 494. rész

SENTINEL BEAST - 'Evil Is The Night'

A Debbie Gunn énekesnő vezette Sentinel Beast 1984-ben alakult meg, Michael Spencer basszer, Scott Awes dobos és a Greg Williams-Jerry Frazier gitáros-páros részvételével. A csapat igazi úttörőnek nevezhető a színtéren, mivel talán ők voltak az elsők (az Angel Witch és a Cloven Hoof mellett), akik az NWOBHM stílust vegyítették agresszív thrash és power metallal.

Három kiadott demó-szalag után, az underground mozgalom egyre nagyobb figyelmet fordított a Sentinel Beast-re - többek közt a Slayer gitárosa, Kerry King és az Omen zenekarból ismert Kenny Powell is támogatta őket. Ettől függetlenól, a banda legnagyobb rajongója mégis Brian Slagel, a Metal Blade Records elnöke volt (arról a kiadóról van szó, ami többek közt a Metallica, a Voivod, a Cannibal Corpse és a fentebb említett Slayer karrierjének felíveléséhez is hozzájárult). Slagel azonnal leszerződtette a Sentinel Beast-et az akkor még kialakulóban lévő cégéhez; a banda pedig rögtön be is vonult az észak-hollywoodi Track Record stúdióba, első teljes értékű lemeze felvételei végett. Producerként nem mást, mint a neves Bill Metoyer-t (D.R.I., Sacred Reich) nevezték ki.

Az 1986-ban megjelent 'Depths of Death' album beváltotta a hozzá fűzött reményeket: egy igazi mennydörgő thrash-támadásnak lehettek fültanúi a rajongók; olyan klasszikusok prezentációjában, mint az 'Evil Is The Night', vagy az underground-sláger 'The Keeper' című dal. Plusz, egy Iron Maiden feldolgozás is felkerült az albumra: a 'Phantom Of The Opera' átgondolása egy kivaló tükör a Sentinel Beast kegyetlen és agresszív lelkületének.

A Sentinel Beast 1987-ben feloszlott; Debbie Gunn énekesnő ezután az Ice Age, valamint a Brutal Groove zenekarok front-asszonyaként szerepelt. A Sentinel Beast-et 2007-ben keltette ismét életre, egy teljesen új felállással. 2009. januát elsején kiadtak a Myspace-en egy ingyenes, két-számos demó EP-lemezt ('Risen Demo'); 2010 márciusában pedig a kaliforniai Stormspell Records dobott piacra egy Sentinel Beast-válogatást, 'Up from the Ashes' címmel - ezen a banda korai éveinek összes demó-felvétele helyet kapott.

Az írországi székhelyű Marquee Records közel 30 évvel az eredeti 'Depths of Death' lemez megjelenését követően, néhány éve ismét felelevenítette ezt az old-school thrash-klasszikust: 2015. március 2-án újrakevert és újra-maszterizált változatban jelent meg a 'Depths Of Death'; méghozzá limitált CD-n.

Annak ellenére, hogy a Sentinel Beast jelenleg is aktív státuszú, évek óta nem turnéznak és egyelőre nem is írnak új dalokat sem.

A Sentinel Beast hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás