Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

FEUERSCHWANZ - Ed Sheeran-feldolgozást be a német "középkori" metalbanda; itt az 'I See Fire' videoklipje!


2020-05-18

A Feuerschwanz idén nyáron kiad egy 'Die sieben Todsünden' című feldolgozás-albumot, valamint egy vadonatúj nagylemezt, amit 'Das elfte Gebot' címmel láttak el.

Mint kiderült a 2018-as 'Methämmer' album folytatása, a 'Das elfte Gebot' 2020. június 26-án jelenik meg, a Napalm Records jóvoltából. A borító és a dallista így néz ki:

01. Meister der Minne
02. Metfest
03. Das elfte Gebot
04. Kampfzwerg
05. Im Bauch des Wals
06. Mission Eskalation
07. Schildmaid
08. Malleus Maleficarum
09. Lords Of Powermet
10. Totentanz
11. Unter dem Drachenbanner

A lemezt itt lehet előrendelni.

Az új album első single-dala, a 'Metfest' immáron elérhető digitális single, valamint videoklip formájában. A dal hivatalos videóját 2019 decemberében forgatták, a banda azonos elnevezésű rendezvényén, melynek során fennállásuk 15. évfordulóját ünnepelték. Az új kisfilmben a nagyszabású teltházas bulit és a Feuerschwanz koncertjeinek energikus mivoltát foglalták össze, "minden folmetalista viking, törpe és harcos számára"!

Az album címadó dalának hivatalos klipje lentebb szintén elérhető. Ennek kapcsán így nyilatkozott a banda frontembere: "A 'Das Elfte Gebot' bandánk elmúlt 15 évéről szól. Valar Moghulis - minden férfinak meg kell halnia... Nevezzük bárminek is - egyszer minden életnek vége lesz, nekünk csak annyi a teendőnk, hogy feltesszük magunknak a kérdést: mit vittünk véghez a nekünk jutott idő alatt. Édesanyám halála után rá kellett ébrednem, hogy a halandóság egy állandó utazó a gondolataim és érzelmeim között... Ennek következményeképpen születnek balladák, életet ünneplő dalok... vagy dühös metal-nóták. A 'Das Elfte Gebot'-ban ezek közül minden benne van".

A 'Das elfte Gebot' nagylemez megjelenésével egyidőben a banda kiad egy 'Die sieben Todsünden' című feldolgozás-albumot is, melyen olyan német és nemzetközileg elismert előadók egyes dalainak "Feuerschwanz-osított" verziói lesznek megtalálhatók, mint a Powerwolf, a Sabaton, a Rammstein vagy épp Ed Sheeran.

A banda közleménye ennek kapcsán így szól: "Vannak olyan dalok, amiket sose kéne feldolgoznia senkinek. Ezek többnyire agyonjátszott örökzöldek, vagy éppen alkohollal fűtött suli-bulik klasszikusai. Minden metalista bête noire-ja... Vagy úgy is mondhatjuk, hogy olyan dalok ezek, amik eredetileg is tökéletesek; nincs mit csiszolni rajtuk. Na már most: mi belevetettük magunkat a sláger-parádék poklába; egyúttal pedig felemelkedtünk a zenei hősök mennyországába, hogy összegyűjtsük számotokra a legkegyetleneb bűnöket. A folk metal Fekete Könyvét kapjátok kézhez. Olyan dalokat, melyeket nem kellett volna a Feuerschwanz kezébe adni... de mégis megkaparintottuk őket! EZ A HÉT FŐBŰN!".

A 'Die sieben Todsünden' albumon az alábbi feldolgozások kaptak helyet:

"Ding" - Seeed
"Hier kommt Alex" - Die Toten Hosen
"Amen & Attack" - Powerwolf
"I See Fire" - Ed Sheeran
"Gott mit uns" - Sabaton
"Limit" - Deichkind
"Engel" - Rammstein

Az 'I See Fire' című Ed Sheeran dal feldolgozása hivatalos videoklip formájában jelent meg. Az 'I See Fire' eredetileg Peter Jackson népszerű filmje, a Hobbit (J.R.R. Tolkien) egyik betétdala. A feldolgozás videoklipjét Dél-Nyugat-Angliában forgatta a banda, Cornwall partjain.

"Amikor összeültünk egy brainstorming erejéig, hogy kiválasszuk a 'Die Sieben Todsünden' albumra felkerülő feldolgozásokat, ez a szívünkhöz közel álló dal volt az első helyen; lévén mindannyian sárkány-fanok és középfölde-kockák vagyunk. Nem mellesleg a dal eredeti verziójától is libabőrösek leszünk, és azt nem is lehet felülmúlni, de mi bevetettünk egy pár erőteljes gitár-témát, folkos duda-játékot és epikus hegedű-betétet. Maga a dal egyébként a háborúbeli egységről szól; nekünk pedig nem mellesleg ez az első angol nyelvű nótánk".

A dal gitáros playthrough-videója itt érhető el:

A Feuerschwanz jelenlegi felállása így néz ki:

Hauptmann Feuerschwanz - ének, gitár
Johanna von der Vögelweide - hegedű, nyenyere
Sir Lanzeflott - dobok
Jarne Hodinsson - basszusgitár
Prinz Hodenherz - rézfúvós hangszerek, vokálok
Hans der Aufrechte - gitár

Bővebb infók, hírek a bandáról: feuerschwanz.de


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás