Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [498. rész]


2020-04-08

"Ugyanaz a dal szól mindörökké..."

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 498. rész

FROM THE FIRE - 'Same Song'

A From The Fire egy amerikai melodic rock / AOR banda, amit 1990-ben alapított egy New Jersey-beli dalszerző / billentyűs, Nadine Arel. A zenekar dobosa Michael Sciotto lett, basszusgitárosnak pedig Paul St. James-t (Drive She Said) választották.

Ezután Mike felkereste Long Island-i barátját, J.D. Kelly énekest, aki meghallgatván az első demókat, rögtön beállt a From The Fire frontemberi posztjára, és a jövőbeni dalszerzésbe is besegített.

A hiányzó láncszem a Voodoo X gitárosa, Tommy Lafferty volt, aki Sciotto-nak barátja volt, Kelly-nek pedig egykori bandatársa. Ezáltal létre is jött a From The Fire együttes, ami szinte a semmiből nőtte ki magát a kilencvenes évek egyik top-ligás AOR zenekarává.

A banda Los Angeles-be utazott, hogy a híres Jean Beauvoir producerrel és Pat Regan hangmérnökkel felvegye első albumát, a Fortress Sound Stúdió falai között. A csapat kemény munkával kilenc dalt vett fel bemutatkozó nagylemezére - köztük a 'Same Song' című Lafferty/Beauvoir-szerzeményt és a 'Go All The Way' című Eric Carmen-klasszikust.

A banda tagjainak magas színvonalú, minőségi performansza tökéletes összhangba került Beauvoir és Regan hangtechnikai munkájával és bizonyított tehetségével. A producer-páros hosszú hetek után végre sikeresen véglegesre keverte a hanganyagot, és pontosan ez az izzasztó, kimerítő munka nevezte el a From The Fire első albumát 'Thirty Days and Dirty Nights'-nak.

1991 végén egy európai kiadó, a német Music For Nations igazolta le a zenekart, és dobta 1992 elején piacra a debütáló lemezt, melyet többek közt a Raw, a Kerrang, a Metal Edge és a Rock Report magazinok is egyöntetűen nagyra méltattak. Ezen felbuzdulva a banda tovább folytatta a dalszerzést és rendszeresen próbáltak Kelly házi stúdiójában. Ezen demó-felvételeket összeszedvén egy japán bootleg-album is napvilágot látott, amit csak néhány szerencsés tudhat magáénak.

Annak ellenére, hogy a sajtóban és az AOR-rajongók körében is nagy sikereket aratott a From The Fire debüt-albuma, a tagok később eltűntek kisebb projektekben, elvállaltak más zenészi munkákat, így az 1992. október 17.-i, New York City-beli koncertet (Rocketeria) követően a csapat feloszlott.

2009-ben a YesterRock kiadó újra piacra dobta a 'Thirty Days...' albumot; ezáltal szóba jött egy esetleg reunion lehetősége, de mindez nem valósult meg egészen 2013-ig, amikor is Sciotto, Kelly és Lafferty 20 év után ismét összegyűltek egy new yorki stúdióban, hogy felvegyék a régóta várt, második From The Fire albumot, az 'Evil Men Do'-t. Ezen album megjelenése épp egyidőben volt esedékes a banda visszatérő performanszával, amit a 2014-es, nottinghami Firefest-en rendeztek meg. Az 'Evil Men Do' album egy klasszikus AOR / melodic rock-elemekkel gazdagon felszerelt anyag, ami limitált kiadásának köszönhetően meglehetősen értékes kincsnek számít a rajongók körében.

2015 nyarának végén Kelly és Lafferty megkezdte a harmadik From The Fire album, az 'OctOpus' munkálatait. A kiadást felvezetvén a csapat közösségi oldalain előzetesképpen megjelent két single-dal, a 'You Will Survive' (amit a néhai Survivor-frontember Jimi Jamison emlékére írtak) és a kísérteties szerelmes szám, a 'The Night I Made You Mine'.

Hasonlóan az első két FTF-albumhoz, az 'OctOpus' lemez is klasszikus amerikai AOR-zenét tartalmaz. 2016 folyamán a zenekar az album promóciójával lebonyolított egy nagyszabású hazai, valamint egy kisebb európai turnét; a Lafferty-Kelly páros pedig azóta egy következő bombasztikus nagylemezen dolgozik!

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/fromthefireband


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás