Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [501. rész]


2020-04-18

Modernkori stoner, pszichedelikus és folk-rock szól rovatunk második felének első epizódjában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 501. rész

VILLAGERS OF IOANNINA CITY - 'Father Sun'

A Villagers Of Ioannina City (VIC) egy pszichedelikus folk-rock banda, ami a görögországi Ioannina városában alakult 2007-ben. Zenéjükbe a post-, a stoner és a psych-rock műfajok keverednek görög népzenei elemekkel. A csapat ennek megfelelően előszeretettel használ olyan hangszereket is, mint a klarinét, a kaval vagy a duda. Egyedi hangzású folk zenéjüket tehát modern pszichedelikus rockzenei témákkal ötvözik, de dalaik domináns hagnszere mégis a klarinét.

A banda debütáló albuma, a 'RIZA' - ami 2014 áprilisában jelent meg, a Mantra Records jóvoltából - komoly sikereknek örvendett, mind a rajongók, mind pedig a kritikusok körében. Ez a lemez nem csak Görögországban, de a világ más tájain is felkerült a toplistákra és a sokak évvégi zenei listájára.

A csapat ezt követően több európai turnét is lebonyolított; 2019 végén pedig új mérföldkőhöz érkezett karrierjük; ugyanis lemezszerződést kötött velük a neves Napalm Records. Ezután megjelent a banda második nagylemeze, az 'Age of Aquarius', amit szintén egyöntetűen pozitív kritikákkal illettek a kritikusok és a fanok.

"A Villagers Of Ioannina City bebizonyította, hogy a pszichedelikus heavy-rock stílus a modern idők egyik legsokszínűbb zenei műfaja; lévén remekül passzol számos más zenevilághoz (post, kraut, stoner rock, folk, stb.). "Turning back time, to bring back the sun" - ez az új korszak halucinatív mantrája".

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/villagersofioanninacity


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás