Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [502. rész]


2020-04-22

Klasszikus melo-death zene a műfaj fénykorából

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 502. rész

A MIND CONFUSED - 'Ophidia Astrum'

Az A Mind Confused egy stockholmi, melodic death / black metal stílusú zenekar volt, ami 1993 és 1998 között működött. Egyetlen nagylemezük, az 'Anarchos' 1997. június elsején jelent meg, az azóta csődbe ment Near Dark Productions kiadó jóvoltából.

Az A Mind Confused első, 10 számos demó-kazettáját 1995 májusában adta ki, mindössze 220 példányban. Még azév decemberében megjelent második demójuk, a 'Poems of a Darker Soul'. Ezekben a dalokban eredetileg egy Anders nevű énekes-basszusgitáros vokálozott volna, de mivel neki a felvételek során teljesen elment a hangja, a mikrofont a dobos, Thomas Åberg vette át.

1996-ban megjelent a banda első hivatalos kiadványa, az 'Out of Chaos Spawn' című, 2 számos kislemez, amin a címadó dal mellett egy 'Enchantress Of The Dark' című tétel kapott helyet. Ezeket a dalokat már Johan Thörngren énekelte fel.

Egyetlen hivatalos nagylemezük, az 'Anarchos' 1997. június 1-én látott napvilágot. Az album producere a Dismember dobos, Fred Estby volt. A Near Dark Productions kiadó jóvoltából először CD-n jelent meg a lemez, majd ugyanilyen formában látott újra napvilágot az anyag 2002-ben, az orosz Irond Records-nak köszönhetően. A hivatalos digitális kiadást 2013-ban eszközölték maguk az egykori bandatagok, akik az A Mind Confused szétszéledése óta megalapítottak és feloszlattak egy Kaamos és egy Serpent Obscene nevű death metal bandát is.

Az A Mind Confused utolsó felállása így nézett ki:

Thomas Åberg (Head Of The Demon, ex-Kaamos) - dobok
Konstantin Papavassilou
(Head Of The Demon, ex-Kaamos) - gitár
Richard Wyöni - gitár
Nicklas Eriksson (The Curse, ex-Kaamos, ex-Serpent Obscene) - basszusgitár
Johan Thörngren (ex-Serpent Obscene, ex-Kaamos) - ének


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás