Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [504. rész]


2020-04-29

Ma egy nemzetközi felállású, all-star metalbanda zenél, egy "mágikus világból".

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 504. rész

SERIOUS BLACK - 'Newfound Freedom'

A Serious Black egy osztrák, cseh, német és svéd tagokkal felálló power metal együttes, amit eredetileg a Helloween, a Blind Guardian, a Visions Of Atlantis és a Tad Morose egykori tagjai alapítottak. A Visions Of Atlantis ex-basszerosa, Mario Lochert és a Helloween egykori (1989-2001) gitárosa, Roland Grapow (aki jelenleg a Masterplan tagja) 2013 nyarán ismerkedett meg egy spanyolországi fesztivál backstage-ében; 2014 januárjára pedig össze is állt közös szupergroup-juk, a Serious Black.

Attól függetlenül, hogy a 6 évvel ezelőtt alakult Serious Black zenekart csupa jólismert metal-zenész alkotja, a tagok már a legelején kijelentették: itt nem érvényes az "all-star" jelző, mivel egy valódi, önálló és független bandáról van szó.

A Grapow és Lochert mellett a Blind Guardian volt (1987-2005) dobosa, Thomen Stauch, valamint Dominik Sebastian (Edenbridge), Jan Vacik (ex-Dreamscape) és Urban Breed (ex-Tad Morose, ex-Bloodbound, ex-Pyramaze) énekes közreműködésében létrejött Serious Black egy kollektív dalszerzői munka eredményeképpen alkotta meg debütáló, 'As Daylight Breaks' című nagylemezét, ami egy "valódi kincs a dallamos klasszikus metal műfaj színterén. A Serious Black elsősorban az Avantasia és a Masterplan rajongók figyelmét keltette fel, de ugyanakkor erősen ajánlott minden metalistának, aki az egyedülálló virtuózok, a tökéletesen megszerkeszett nóták és a felejthetetlen dallamok híve".

A Serious Black bemutatkozó albuma - melyet a müncheni Dreamsound Stúdióban rögzített a banda, "mindenféle előzetes egyeztetést és ötletet mellőzve" - 2015. január 16-án látott napvilágot. A megjelenést követően a banda azonnal európai turnéra indult a HammerFall társaságában; később pedig a Kamelot-ot kísérte nyári fesztivál-körútra. Ezt követően eljött az idő az első headliner turné bejelentésére is!

Míg a Serious Black második, 'Mirror World' című nagylemezének dalait írta, a tagok leszervezték első önálló európai turnéjukat, melyen a Sinbreed és a Messerschmitt kísérte őket. A körút 2016. szeptember 22-én vette kezdetét, Bécsben; három nappal később pedig a budapesti Dürer Kertbe is ellátogatott a banda. A Serious Black észak-amerikai színpadi debütálása 2016. szeptember 10-én volt esedékes, a világhírű Atlanta-beli ProgPower USA fesztiválon.

Ezzel nagyjából egyidőben jelent meg második, 'Mirror World' című albumuk (2016. szeptember 9-én - erről bővebben itt írtunk), de a banda egy pillanatra sem állt meg: rögtön neki is láttak a harmadik nagylemez munkálatainak.

Az intenzív turnék és próbák kifizetődtek; lévén a csapat az elkövetkezendő három évben a power metal műfaj egyik korabeli nemzetközi zászlóvivőjévé vált. A rajongók és média euforikus reakciói keltették életre újabb, 'Magic' című nagylemezüket, ami 2017. augusztus 25-én adott ki a német AFM Records. Azév decemberében megjelent egy 'First Light' című stúdióalbum is, ami kizárólag akusztikus dalokat tartalmaz.

A Serious Black az elkövetkezendő 18 hónapban pihenőt tartott, de 2019-ben a tagok úgy döntöttek, hogy - három nagysikerű stúdióalbum és több mint 120 világkörüli koncert után - kidolgoznak egy új koncepciót; egyben megalkotják újabb, negyedik stúdiólemezüket. "A várakozás véget ért. Frissen és üdén, kipihenten térünk vissza a színtérre! Epekedve várjuk már, hogy végre bemutathassuk az új dalokat!" - mondta a basszusgitáros, Mario Lochert.

A banda legújabb, 'Suite 226' című albumán a korábbiaknál is több gitár-téma, fogós ritmus és súlyos riff hallható. A Serious Black egy különleges zenei kalandra repíti a hallgatókat. Koncepció tekintetében egy, "a menny és a pokol közötti pszichiátria; vagyis az elátkozottak menedékhelyének" történetét ismerhetjük meg.

A Serious Black jelenlegi felállását Urban Breed énekes, Dominik Sebastian gitáros, Mario Lochert basszer és Ramy Ali dobos alkotja. Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/seriousblackofficial


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás