Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

BLACKLAB - új dallal és videoklippel jelentkezett a japán női stoner-doom banda: 'Weed Dream'


2020-05-12

Az Oszaka városából származó "gonosz boszorkány", a BlackLab duó 'Abyss' címmel jelentetett meg új albumot.

A BlackLab második, 'Abyss' című nagylemezét mindössze három nap alatt vették fel. Zenei tekintetben a 'Fun House'-érás The Stooges album volt a legnagyobb hatással a csapatra, de alapvetően egy "ütős dózisú, lelassított hardcore-punk zenével megspékelt, hangos, ultra-torzított gitárokkal ellátott, és meglepően dallamos" anyagra kell számítani.

A BlackLab zenekar neve - a gitáros-énekes Yuko Morino szerint - a Black Sabbath és a Stereolab nevének összeolvadásából jött létre; nagyjából e két legenda hangzásának elegyeként kell elképzelni az 'Abyss' album megszólalását is. Ettől függetlenül a csapat nem vesztette el sem "lo-fi" hangzását, sem "Riot Grrrl" attitűdjét. Vokálok tekintetében elsősorban dallamos shoegaze-témákra és hardcore üvöltésekre kell számítani. A gitárok hangosak és kaotikus megszólalásúak; Chia Shiraishi dob-témái pedig pergősek, mennydörgés-szerűek és remek összhangban állnak a riffekkel. Az album össz-vibrálását a korai Boris művészi keménysége és a My Bloody Valentine "édes vadsága" jellemzi, de a dalokban természetesen tagadhatatlan az eredeti BlackLab-sound.

Az 'Abyss' keverését a londoni Bear Bites Horse Stúdióban végezte el Wayne Adams; a maszterizálást pedig Jeff Mortimer látta el (JM Mastering, London).

Az album május 8-án megjelent CD-n és digitális formában. A rendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Insanity
02. Fade and Melt
03. Weed Dream
04. Amusement Park Of Terror
05. Forked Road
06. Chained
07. Sleepless Night
08. Sun

A banda az eredeti tervek szerint fellépett volna a londoni Desert Fest-en, de ez a rendezvény a koronavírus miatt értelemszerűen elmarad, ahogy az összes többi BlackLab-koncert is. Ehelyett a duó "csináld-magad" módon leforgatta a 'Forked Road' és a 'Weed Dream' című számok hivatalos szöveges klipjét, melyek itt tekinthetők meg:

Korábban megjelent az 'Insanity' című szám hivatalos videója is:

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/blacklabmoon


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás