Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [505. rész]


2020-05-02

Pszichedelikus hallgatnivaló erre a tavaszi hétvégére

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 505. rész

THE SPACELORDS - 'Liquid Sun'

A német pszichedelikus / stoner / space-rocker The Spacelords zenekar 2008 áprilisában alakult. A banda felállását Marcus Schnitzler (dobok, djembe, ütős hangszerek, speciális effektek), Matthias Wettstein (gitár) és Klaus Werz (basszusgitár) alapította.

Matthias és Klaus korábban már többször szerzett dalokat közösen; így néhány hét kellett ahhoz, hogy megszülessen az első Spacelords-lemez. A dalokba mindhárom tag beleadta sajátos stílusát, saját hatásait, és mivel Marcus - zenei készségeinek fejlesztése érdekében - a '90-es évek eleje óta rendszeresen utazik Afrikába, tradícionális déli népzene és különleges ritmusok is vegyülnek a szerzeményekbe. A több mitn három évtizede gitározó Matthias-ra továbbá indiai látogatásai vannak a legnagyobb hatással; Klaus pedig egy igazi multi-instrumentalista, aki 1978-ban kezdte pályafutását Oroszországban, dobosként - később gitárra váltott, amit 20 éven keresztül nyúzott, majd 2006-ban leragadt végleges hangszere, a basszusgitár mellett. Ez utóbbi ritmusos játékának köszönhető válik igazán egyedivé a The Spacelords zenéje; de ne felejtsük el megemlíteni a negyedik bandatagot, Reinhold-ot, aki furulyásként működik közre az albumokon.

A The Spacelords debütáló albumát 2010-ben adta ki egy független olasz lemezkiadó, a BTF. Ezt követte a 2011-es 'Dimension 7', majd a 2014-es 'Synapse'. Ez utóbbit már a Sulatron-records gondozta. A 2016-os 'Liquid Sun' album a német Tonzonen Records jóvoltából jelent meg; épp úgy, ahogy a 2017-es 'Water Planet' és a 2020-as 'Space Flowers' is.

www.thespacelords.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás