Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Elhunyt a BAD COMPANY egykori énekese, Brian Howe


2020-05-08

A legendás Bad Company zenekar frontembere, Brian Howe 66 éves korában vesztette életét, a hírek szerint szívroham következtében.

Howe volt az az énekese, aki Paul Rodgers helyét vette át a Bad Company zenekarban, 1983-ban. Azután feldezték fel, hogy mentora, a már akkor legendás amerikai énekes-dalszerző Ted Nugent felvette őt énekesnek a klasszikussá vált 'Penetrator' albumra. Bad Company-hoz való csatlakozását követően Brian Howe írta és adta elő a banda nyolcvanas évek végi és kilencvenes évek eleji lemezeinek javarészét. Ő énekelt a zenekar egyik legsikeresebb, 'Holy Water' (1990) című albumán, valamint a 'Fame and Fortune' (1986), a 'Dangerous Age' (1988) és a 'Here Comes Trouble' (1992) lemezeken is.

Howe az angliai Portsmouth-ban született, 1953-ban. Karrierje azután kezdett felfelé ívelni, hogy a White Spirit nevezetű heavy metal banda bevette őt frontembernek. Később, a Bad Company-ban töltött ideje alatt együtt zenélt az egykori Mott The Hoople gitáros Mick Ralphs-szal, az egykori Free dobo Simon Kirke-kel és Terry Thomas zeneszerzővel. A bandából 1994-ben lépett ki, hozzátéve, hogy döntését “nem volt nehéz meghozni”. Ezt követően Howe szóló-karrierbe vágott.

Brian Howe életének 66. évében hunyt el. A TMZ értesülései szerint a zenészt floridai otthona közelében érte a halál. A sztárhírekre szakosodott oldalnak Howe egyik rokona elárulta, hogy az énekes szívrohamot kapott, a halála pedig már vélhetően a kórház felé vezető úton következett be. Howe már korábban, 2017-ben is átesett szívrohamon.

"Megfelelő szavakat lehetetlen találni arra, hogy kifejezzük mindazt a fájdalmat, amit testvérem elvesztése okán érzünk" - nyilatkozta Brian húga, Sandie Howe. "Családunk ezúton szeretne köszönetet mondani minden jókívánságért és részvétnyilvánításért".

"Szerintem mindannyian okkal születünk erre a világra" - tette hozzá Brian fia, Michael. "Édesapám zene iránti szenvedélye és elkötelezettsége volt az, amiért ő élt. Én pedig nagyon örülök, hogy az ő öröksége az idők végezetéig fennmarad".

Brian Howe-nak három gyermeke volt: Michael mellett két lánya, Victoria és Ella búcsúztatja őt.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás