Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

VOIDCEREMONY - elkészült debütáló nagylemezével a kaliforniai death-black banda


2020-05-09

A VoidCeremony 'Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel' címmel jelentette be debütáló nagylemezét, amit június 26-án ad ki a 20 Buck Spin Records.

Az amerikai underground metal-színtér legmélyén immáron hetedik éve keringenek a kaliforniai Ramona városából származó VoidCeremony együttes különféle dalai, demói, de most eljött az idő, hogy bejelentsék első nagylemezüket is. Míg a csapat korábbi hivatalos kiadványai (konkrétan 3 EP) bemutatták a VoidCeremony egyedi potenciálját és sajátos elképeléseit, addig az 'Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel' nagylemez egy sötétebb, "kozmikusan kizarr" víziót terít a hallgatók elé.

A VoidCeremony alapvetően death metal zenében utazik, de dalaikban számos technikás és progresszív csavar is felfedezhető. Fülbemászó gitár-szólóik és könyörtelenül pontos ritmus-munkájuk (ami egyedi hangzású fretless basszusra épül) egy igazi "túlvilági" hangzást eredményez. A VoidCeremony tehát jócskán kitűnik a tipikus black / death metal bandák közül, köszönhetően zenéje kaotikus, nagyzenekari beütésű megszólalásának, ezoterikus mélységének. Míg manapság a "technikás death metal" kifejezés a banális gépezet-szerű akrobatikák szinonimájává vált, a VoidCeremony egy saját elvű, misztikus alkímiával és belső entrópiával felszerelt, egyedi elegyet alkot.

Az 'Entropic Reflections Continuum: Dimensional Unravel' albumon a VoidCeremony tagjai Damon Good (Mournful Congregation, Stargazer) fretless basszusgitáros kíséri. Az album hanganyagának keverését és maszterizálását Damian Herring látta el, a Subterranean Watchtower Stúdióban (Horrendous, Blood Incantation, Ghastly). A lemezborító Ivory Crux műve.

A 20 Buck Spin kiadó LP-n, CD-n és kazettán is piacra dobja az anyagot június 26-án. Íme a borító és a dallista:

01. Desiccated Whispers
02. Sacrosanct Delusions
03. Empty, Grand Majesty (Cyclical Descent Of Causality)
04. Binded To Unusual Existence
05. Abandoned Reality

06. Solemn Reflections Of The Void

Lentebb meghallgatható az első ízelítő dal, a 'Desiccated Whispers':

A VoidCeremony hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás