Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [509. rész]


2020-05-16

Ma Kelet-Európa egyik vezető extrém metal bandájával jelentkezünk, egy 2019-es black-death himnusz révén.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 509. rész

HATE - 'Sovereign Sanctity'

A Hate egy lengyel death metal zenekar. 1990-ben alakult a banda, Varsóban. A sima death metal zenén kívül főleg blackened death metalt játszanak. Lemezkiadóik: Listenable Records, Metal Mind Records, Novum Vox Mortiis, WW3/Mercenary Music, Blackend Records, Napalm Records. Mindeddig 11 nagylemezük jelent meg - a legutóbbi, az 'Auric Gates of Veles' 2019 nyarán látott napvilágot, a Metal Blade jóvoltából.

A Hate jelenlegi hivatalos felállását Adam the First Sinner énekes-gitáros és a dobos Pavulon alkotja. Legutóbbi albumaik rögzítésénél többnyire vendég- és session-zenészeket alkalmaztak.


A Hate együttest hosszú évek óta Európa egyik legsötétebb metalzenekaraként tartják számon. Mind a rajongók, mind kritikusok nagyra méltatják lemezeiket - ez különösképpen igaz a 2017-ben megjelent 'Tremendum' albumra, amit a vezér, ATF Sinner (ének, gitár) a szláv folklór köré koncepcionalizált (bővebben erről a lemezről itt írtunk).

Két év telt el, és 2019-ben a Hate újabb szintet lépett. A banda elkészítette eddigi legepikusabb albumát; közben pedig szerződést kötött az amerikai metal-színtér zászlóvivő kiadójával, a Metal Blade Records-szal.

"'You are judged by the company you keep' - tartja a mondás, ami ha igaz, akkor minket rendkívül kedvezően fognak megítélni. Büszkén jelenthetjük, hogy szerződést kötöttünk a Metal Blade Records-szal; azzal a kiadóval, ami a torzító pedál feltalálásával összefüggésbe hozható metalzene szinonimája. Ez a szerződés nem is jöhetett volna jobb időben; lévén éppen most nyílik egy újabb fejezet bandánk történetében. A 2017-es 'Tremendum' album megjelenésével már elindult egy nagy kaland, aminek célja egy még sötétebb horizont elérése. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a lépés nagyban hozzásegít minket e célok megvalósulásához. Első kollaborációnk a Metal Blade-del, már folyamatban van - 2019 közepén ki tudjuk adni a következő albumot. Gyertek, csatlakozzatok, legyetek tanúi és részesei ennek a sötét kalandnak!" - nyilatkozta tavaly tavasszal a frontember.

A Hate új albuma végül 'Auric Gates of Veles' címmel jelent meg, 2019. június 14-én, pénteken. Az albumot a híres Wiesławski-testvérek társaságában rögzítette a banda, a lengyel Hertz Stúdióban (Behemoth, Vader, Decapitated, stb.). A kiadó közleménye szerint az 'Auric Gates of Veles' egy "titáni lemez, ami egyben organikus és dinamikus hangzású; továbbá ez a banda hosszas karrierjének egyértelmű csúcspontja".

Az első új single-dal a 'Sovereign Sanctity' volt, ami hivatalos videoklip formájában is megjelent. A Hate később megosztotta a 'Path To Arken', a 'Seventh Manvantara' és az 'In The Shrine Of Veles' dalokat is, felvezetvén az új lemezt.

"Az volt a célunk, hogy az új dalok himnuszként szóljanak. Ennek ékes példája a 'Sovereign Sanctity' című szám. Egyben - érzésem szerint - ez az egyik legjobb dal, amit valaha is írtunk" - nyilatkozta ATF Sinner.

Bővebb infók, hírek a bandáról és a jövőbeni koncertekről: www.facebook.com/HATEOFFICIAL


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás