Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

MADRE SUN - bejelentette debüt-albumát Tyson Schenker új bandája


2020-05-18

A Madre Sun egy angol banda, amit javarészt brazil zenészek alapítottak.

A Madre Sun zenekart Eduardo​ és​ Matt Cavina alapította. Mellettük ​Flipi Stipp​ dobos és ​Tyson Schenker​gitáros alkotja a felállást - ez utóbbi a legendás Michael Schenker (Scorpions, UFO) fia.

A Madre Sun Cambridge-ben vette fel debütáló, '​The Speed ​​of Light ​' című EP-jét, ami előfutára a banda bemutatkozó nagylemezének.

"Ezeket a dalokat meglehetősen szabadelvű módon rögzítettük. Minden bandatag részt vett a dalszerzői folyamatokban" - nyilatkozta Eduardo Cavina. "Először Matt állt elő a dalszöveggel és az alap-riffekkel,  majd Flipi és megkomponáltuk az ütemeket és a ritmusokat, aztán Tyson jött a szólóival és a gitár-hangszereléssel. Ezáltal még több "személyiséget" nyertek a dalaink".

Tyson, Michael Schenker fia - aki már egészen kiskora óta gitározik (és ez minden bizonnyal nem véletlen) - 50 wattos Marshall Vintage Modern erősítő és Gibson Flying V gitár révén rögzítette a saját témáit. Ennek kapcsán a következőket fűzte hozzá: "Úgy döntöttem, hogy ezen a lemezen minden gitárszólót improvizálok, ahelyett, hogy már előre megírt témákkal vonulnék stúdióba. Egy egy olyan művelet volt, ami nem volt bevett gyakorlat a korábbi bandáimban; ezáltal pedig még izgalmasabb lett az egész projekt".

Tyson elmondása szerint a "Cavina-testvérek között létrejött harmónia tökéletesen kihallható a lemezen, és Flipi erőteljes dob-játéka csak hab a tortán".

Az EP első, 'Trick Up The Sleeve' című single-dala alább megtekinthető hivatalos videoklip formájában:

Bővebb infók a bandáról és az albumról: www.facebook.com/madresun


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás