Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [510. rész]


2020-05-20

Ma egy elfeledett, vagy kevesek által ismert, skandináv prog-metal bandát elevenítünk fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 510. rész

FIRECRACKER - 'Gamekeeper's Song'

A Firecracker egy svéd progresszív metal banda, ami Stockholmban alakult 2009 környékén. A csapat mindössze egyetlen albumot adott ki: 2010-ben jelent meg a 'Born of Fire' című lemez, amit az angol Escape Music kiadó gondozott.

A Firecracker-t a nevesebb Vindictiv zenekar szólógitárosa, Stefan Lindholm hozta létre, egyfajta mellék-projektként. A zenekarba Lindholm magával vitt egy másik Vindictiv tagot, Pontus Larsson személyében. Rajtuk kívül pedig Hasse Wazzel dobos, a híres death metalista producer / basszusgitáros Fredrik Folkare (Unleashed, Dead Kosmonaut, Firespawn, Necrophobic, stb.) és a Kamelot későbbi frontembere, a Seventh Wonder-ből is ismert Tommy Karevik énekes volt a Firecracker tagja.

A 2010. április 23-án megjelent 'Born of Fire' album tulajdonképpen Sterfan Lindholm korai szóló-munkáinak gyűjteménye; tehát a lemezen szereplő 8 tétel - melyek közt egy instrumentális nóta és egy demó-felvétel is megtalálható - a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején íródott.

Nem mellesleg: a 'Born of Fire' volt az az album, aminek hallatán bevették bandájuk élére Tommy Karevik-ot a Seventh Wonder tagjai.

A Firecracker együttes jelenlegi státusza nem ismert; lévén Stefan Lindholm főként elsőszámú bandája, a Vindictiv tevékenységeire, valamint egyéb szóló-projektjére koncentrál.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás