Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [513. rész]


2020-05-30

Egy kis népzenei viking-metallal készültünk a tavasz utolsó hétvégéjére.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 513. rész

GRIMNER - 'En Fallen Jätte'

A Grimner egy svéd viking / folk metal banda, ami zenéjében a népzenei metal-elemeket ötvözi fülbemászó dallamokkal, népi hangszerekkel és súlyos riffekkel; vagyis alapvetően agresszív zenei témákkal. Dinamikus és lebilincselő zenéjüket svéd nyelven adják elő. Dalszövegeik északi mítológiákról, népmesékről és a vikingek történelméről szólnak.

A Grimner-t egy svéd kisvárosban, Motalában alapította a szólógitáros-énekes Ted és a dobos Henry, a 2008-as évben. Az évek során a Grimner hattagú bandává bővült. Első demó-lemezük, az 'A Call for Battle' (2010) még angol nyelvű dalokat tartalmazott, de rövid időn belül váltott a zenekar, saját anyanyelvére. 2012-ben megjelent első hivatalos EP-jük, a 'Färd', amit az első nagylemez, a 'Blodshymner' (2014), majd egy akusztikus mini-albuma, a 'De Kom Från Norr' (2015) követett. Ezek a kiadványok alapozták meg a Grimner jövőbeni hírnevét. 2012-ben már a legendás Korpiklaani előzenekaraként turnézott a banda Svédország-szerte.

2016-ban a Grimner kiadta nagy sikereket aratott, 'Frost Mot Eld' (Despotz Records) című albumát, ami a világ minden táján meglehetősen pozitív fogadtatásban részesült. A 'Frost Mot Eld' dalai jelenleg több milliónyi stream-mel rendelkeznek az illetékes platformokon. A Grimner ekkoriban kezdett komolyabban turnézni - meghívták őket Európa legnagyobb metal-fesztiváljaira is.

A Grimner fennállása 10. évfordulója alkalmából adta ki negyedik nagylemezét, ami a 'Vanadrottning' címet viseli. Az újabb album a Despotz Records jóvoltából jelent meg, 2018. február 9-én. A Grimner ezúttal egy, a korábbiaknál jóval keményebb, erőteljesebb és ritmusosabb hangzást prezentál - köszönhető mindez többek közt új énekesük, Martin egyedülálló hangjának. Egy dinamikus, friss és izgalmas albumra számíthatunk; lévén a banda továbbra is zenei határokat feszeget, és új viking-kalandokkal csábítja a hallgatókat.

A 'Vanadrottning' a Grimner fennállásának 10. évfordulója alkalmából jelent meg. Az új lemezen - ahogy azt eddig is megszokhattuk - a folk és a metal vegyül végtelenül fülbemászó dallamokkal, népzenei hangszereléssel és kemény, agresszív riffekkel. A Grimner dinamikus és lebilincselő zenéjéhez ismét svéd nyelvű dalszövegek járnak - ezek többnyire északi mítológiákról, folklórról és a vikingek történelmi csatáiról, kalandozásairól szólnak. A Grimner tehát ezúttal is egy izgalmas és egyben sötét hatású folk metal albumot tett le az asztalra, a műfaj rajonóinak nagy örömére.

"A 'Vanadrottning' címének jelentése "Vanir királynője" - ez pedig a norvég mítolgóiai istennőre, Gullveig-re utal. A hozzáértők őt leginkább az Aesir és Vanir közötti harc meséjéből ismerhetik. Az istennőt ekkor elfogta Oden és csapata, majd élve elégették őt. De akárhányszor próbálkoztak ezzel, Gullveig mindig újjáéledt - habár iszonyatos fájdalmakat élt át. Ezt az albumot megalkotni, fantasztikus öröm volt, de ugyanakkor - hasonlóan Gullveig szenvedéseihez - komoly fájdalmakon is átestünk közben. Reméljük, élvezni fogjátok a kemény munkánk gyümölcsét, legalább annyira, mint amennyire mi élvezzük a végeredményt!" - nyilatkozta a banda.

Bővebb infók, friss hírek: www.facebook.com/Grimnerswe


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás