Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Júliusban új szólóalbummal jelentkezik a YES énekese, Jon Anderson - itt az új dal, a 'WDMCF' videoklipje!


2020-06-20

A legendás YES zenekar egyik alapítója, az énekes Jon Anderson '1000 Hands' címmel jelentett be új szólóalbumot.

A '1000 Hands' Anderson első önálló albuma, amit a Blue Élan Records égisze alatt ad ki. Az új lemez digitálisan és CD-n, valamint 180 grammos, dupla bakeliten is megjelenik, 2020. július 31-én.

"Hosszú ideig tartott, de végre megszületett ez az album. Sosem volt még ilyen élményben részem" - nyilatkozta Anderson. "Alábecsülném azzal a '1000 Hands' albumot, ha azt mondanám, hogy régóta vártam erre a pillanatra, de most az álmom végre ténylegesen valósággá vált: a rajongóim végre hallhatják az új dalaimat. És érzésem szerint totálisan elégedettek lesznek a végeredménnyel, mert ezen a lemezen végtelenül időtálló zene hallható. Ez az egyik legjobb dolog, amit valaha is kiadtam a kezeim közül".

Anderson már 30 évvel ezelőtt megálmodta ezt az albumot (eredetileg 'Uzlot' címen); méghozzá olyan YES-beli bandatársaival közösen, mint a dobos Alan White vagy a basszusgitáros Chris Squire, de mivel az anya-zenekar meglehetősen elfoglalt volt turné-tekintetben az elmúlt évtizedek során, Anderson-nak félre kellett tennie terveit. "Mielőtt belekezdtem volna a munkálatokba, azon kaptam magam, hogy különféle projektekben és turnékon veszek részt... az évek pedig gyorsan elrepülnek felettem. Viszont rendszeresen meghallgattam az eredeti demó-felvételeket, és konstatáltam: 'Ez egy nagyon jó lemez lehetne! Egy nap talán majd be is fejezem’..." - mondta Anderson.

A Grammy-jelölt producer, Michael T. Franklin (Bruce Hornsby, Brian Wilson, Roger McGuinn) nemrég felkereste Anderson-t, hogy közösen kidolgozzanak néhány nagyzenekari témát a YES-frontember szólóalbumára, de Anderson sűrű időbeosztása ezúttal is a projekt akadályába állt. Egy másfél évvel ezelőtt azonban végre össze tudott ülni Anderson és Franklin, és nekiláttak a demó-felvételek és a nagyzenekari betétek leporolásának, kivesézésének, újrarögzítésének. "Egyéni ötleteink igen jól passzolnak egymáshoz" - közölte Anderson. "Michael tisztában van azzal, amit csinálni akarok, és azt s tudja, hogy képzelem el a szóló-muzsikámat. Így tehát nem volt nehéz összejátszani vele".

Franklin saját stúdiója, az Orlando-beli Solar Studios falai között fektette le a '1000 Hands' alapjait, miközben Anderson újra felénekelte eredeti demó-dalait. Franklin ezután meghívott néhány legendás rock- / jazz-zenészt, hogy működjenek közre Anderson albumán. Az egykori YES-tanítvány Steve Howe csak egyik közülük. Mellette Ian Anderson, Jean-Luc Ponty, Billy Cobham, Chick Corea, Steve Morse, Rick Derringer, Jonathan Cain és a Tower Of Power fúvószenekar tagjai is vendégként jutottak szerephez a '1000 Hands' lemezen. "Egyébként innen ered a "1000 Hands" lemezcím is... Azok a fantasztikus tehetségek inspirálták az album elnevezését, akik közreműködtek annak megalkotásában" - tette hozzá Anderson. "Michael egyfajta casting director-ként válogatta össze ezeket a nagyszerű zenészeket. Nagyon izgalmas élmény volt látni, ahogy az eredeti elképzeléseim egy igazán különleges és nagyszabású dologgá növik ki magukat".

Attól függetlenül, hogy az album nagy része Anderson régi dalainak újrarögzített változatát tartalmazza, a frontember úgy döntött, négy vadonatúj nótát is megír és felvesz a lemezre. "Jon egy hihetetlenül tehetséges dalszerző és énekes" - mondta Franklin. "Az új dalai is mesésen szólnak, és tökéletesen passzolnak az album többi részéhez. Minden csodálatosan összejött, azt kell, hogy monjdam".

Anderson elhibázhatatlan énekhangja - mely a rock-ipar egyik legjellegzetesebb vokálja - a '1000 Hands' albumot is végigkíséri. A lemezen az akusztikus balladák ('Now', 'Now And Again') mellett komoly prog-mesterművek ('Activate', 'Come Up'), poli-ritmikus csodák ('WDMCF') és ízes reggae-pop alkotások ('First Born Leaders') is hallhatók. Fül garantálan nem marad szárazon!

A tracklista:
01. Now
02. Ramalama
03. First Born Leaders
04. Activate
05. Makes Me Happy
06. Now Variations
07. I Found Myself
08. Twice In A Lifetime
09. WDMCF
10. 1000 Hands (Come Up)
11. Now And Again

A '1000 Hands' album előrendelési infói és ízelítői itt érhetők el; a 'WDMCF' dal hivatalos vidoeklipje pedig lentebb tekinthető meg.

Hamarosan jön a folytatás!


Júliusban új szólóalbummal jelentkezik a YES énekese, Jon Anderson - itt az új dal, a 'WDMCF' videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás