Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt a THE SWEET együttes egyik alapítója, Steve Priest basszusgitáros


2020-06-05

Steve Priest, a legendás glam-rock banda, a The Sweet (vagy szimplán Sweet) basszusgitárosa 72 éves korában vesztette életét.

A szomorú híreket a The Sweet billentyűse, Stevie Stewart oszotta meg az együttes Facebook-oldalán:

"Kedves barátok és rajongók; szomorú hírekkel kell szolgálnunk. Alább elolvashatjátok Steve Priest családjának közleményét. Szeretünk Téged Steve! Richie, Stevie, Mitch & Paulie".

Steve Priest családjának közleménye így szól: "Nehéz szívvel kell jelentenünk, hogy a mai napon, reggel 8:25-kor Steve Priest, a The Sweet egyik alapítója elhuynt. Búcsúzik tőle felesége, Maureen; három lánya, Lisa, Danielle és Maggie; valamint három unokája, Jordan, Jade és Hazel".

Andy Scott, a The Sweet eredeti gitárosa a következőket közölte: "Teljesen össze vagyok törve. Elvesztettük Steve Priest-et. Felesége, Maureen és jómagam rendszeresen tartottuk a kapcsolatot, de annak ellenére, hogy barátom egészségi állapota egyre csak romlott, erre a pillanatra nagyon nem számítottam. Soha. Részvétem a családnak...".

"Steve volt a legjobb basszusgitáros, akivel valaha is együtt zenéltem. A zaj, amit együtt műveltünk a bandában, rendkívül erőteljes volt. Kezdve attól a pillanattól, amikor 1970 nyarán összeálltunk, át a teljes zenei udüsszeián, megnyílt előttünk a világ, és vitt minket a hullámvasút! Aztán Steve követte a szívét és az USA-ba költözött. Először New York-ba, aztán LA-be...".

"Nyugodj békében, barátom. Szeretünk Téged" - Andy

A The Sweet együttes a hetvenes évek elején futott be (főként Nagy-Britanniában), köszönhetően olyan slágereknek, mint a 'Block Buster!' (1973), a 'Hell Raiser' (1973), a 'The Ballroom Blitz' (1973) és a 'Teenage Rampage' (1974). Az Egyesült Államokban a zenekar több top-tizes slágert is produkált, de dalaikat a világ minden táján ismerik és szeretik a zenerajongók.

Az 1997-ben elhunyt Brian Connolly énekes és a 2002-ben elhunyt Mick Tucker dobos után Steve Priest a harmadik zenész, aki elhunyt a zenekar eredeti négyeséből. Közülük már csak Andy Scott gitáros van életben.


Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás