Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Új lemezzel tér vissza a legendás MORDRED zenekar - itt a friss dal, a 'Not For You'!


2020-06-14

A '80-as évek végének egyik legnépszerűbb funk-metal csapata 'Volition' címmel új mini-albumot ad ki június 19-én.

A "funky-s beütésű metalbanda", a Mordred 1989-ben adta ki első lemezét, a 'Fool's Game'-et, ami elsősorban még a thrash műfajba volt sorolható. Második albumuk, a '91-es 'In This Life' már jóval színesebbre sikeredett; így kialakult a banda végleges stílusa. A '92-es 'Vision' EP megjelenése után Scott Holderby énekes kivált az együttesből - helyére érkezett Paul Kimball; vele készült a '94-es 'The Next Room', ami ismét újabb szintekre emelte a zenekar hangzását, és a műfaj egészét.

1995-ben feloszlott a banda, de 2001-ben újjáalakultak. Habár új albmot és új dalokat már nem adtak ki, 2007-ig rendszeresen koncerteztek Amerika-szerte. Ezután egy újabb szünet következett, 2013 októberében létrejött a Mordred hivatalos Facebook-oldala; ezzel együtt pedig esedékes volt az ismételt újjáalakulás; méghozzá az 'In This Life' album felállásával. 2014-ben kiadtak egy "elveszett felvételekből" álló válogatás-albumot, majd pedig egy vadonatúj dalt, 'The Baroness' címen; ezután pedig újra turnéra indultak - felléptek többek közt a Bloodstock fesztivál nagyszínpadán is (minderről bővebben itt írtunk).

2019-ben - hat évnyi dalszerzői munka után és néhány tagcserét követően - a Mordred gitárosa, Danny White ismét megállapodott San Francisco-ban, ahol egy év leforgása alatt megalkotott egy új EP-t és egy új nagylemezt. A Mordred visszatérő nagylemeze várhatóan 2021 folyamán jelenik meg, de a mini-album már 2020. június 19-én napvilágot lát.

A 'Volition' című EP borítója és dallistája így néz ki:

01. Not For You
02. What Are We Coming To
03. The Love Of Money
04. The Baroness

Ahogy az a tracklistából kiderül, az új EP-re felkerült az eredetileg 2015-ben kiadott, 'The Baroness' című szám, valamint a frissen megjelent single-dal, a 'Not For You'. Lentebb mindkettő elérhető:

A 'Volition' EP előrendelési infói itt találhatók meg.


Új lemezzel tér vissza a legendás MORDRED zenekar - itt a friss dal, a 'Not For You'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás