Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

6 év után új albumot ad ki a VANISHING POINT - itt a 'Dead Elysium' címadó dalának hivatalos videója!


2020-06-24

Az ausztrál progresszív / power metal zenekar elkészült új nagylemezével, ami a 2014-es 'Distant Is the Sun' folytatása.

A Vanishing Point tehát készen áll, hogy ismét leigázza a világot sajátos, világ-klasszis melodic-metal zenéjével. Az ausztrál banda hatodik nagylemeze 'Dead Elysium' címmel jelenik meg, 2020. augusztus 28-án, rajta 10 vadonatúj, epikus és bombasztikus hangzású dallal, tele magasan szárnyaló vokálokkal, súlyos gitár-témákkal és elbűvölő nagyzenekari elemekkel. Ausztrália egyik legikonikusabb metalbandája 6 év után tér vissza!

A Vanishing Point 2019-ben arra törekedett, hogy visszahelyezze magát a heavy metal-világ térképére. Ezért a banda szerződést kötött a Hard Drive Agency menedzsmenttel és koncertszervezővel; nem sokkal ezután pedig megújult felállással tértek vissza (új basszusgitárossal és új dobossal kiegészülve). Mostanra megszületett egy új mestermű, amire a rajongók epekedve vártak!

Chris Porcianko gitáros így nyilatkozott: "A 'Dead Elysium' és a 'Distant Is the Sun' albumok között eltelt időben rengeteg akadály került az utunkba, de erre az új albumra úgy tekintünk, mint egyfajta megváltás; az utóbbi idők kalandozásainak reflekciója. A Vanishing Point átesett az újjáéledésen, és most visszakerült a heavy metal-világ látókörébe!".

"Egy ami biztos: megérte ennyit várni a 'Dead Elysium'-ra!".

A 'Dead Elysium' előrendelhető az AFM Records révén, digitális formában és CD-változatban.

A tracklista:
01. Dead Elysium
02. Count Your Days
03. To The Wolves
04. Salvus
05. The Fall
06. Free
07. Recreate The Impossible
08. Shadow World
09. The Healing
10. The Ocean

"Zenei tekintetben egyszerűen csak hagytam, hogy sodorjon az ár; a dalok pedig elkezdtek önálló életre kelni. Nem gondolkodtunk tehát előre, nem ötletelgettünk; szimplán csak jött minden magától" - tette hozzá Porcianko az új album kapcsán. "Ettől függetlenül, amikor a 'Dead Elysium' dalait írtuk, volt egy központi téma a fejünkben, aminek mentén kidolgoztuk a zenét és a dalszöveget. Konkrétan a világ jelenlegi állapotáról és globális helyzetéről szólnak a dalok. Tulajdonképpen az járt a fejünkben dalszerzés közben, vajon mik lennének azok a tényezők, melyek pozitív változást tudnának előidézni? Hogyan tehetnénk jobbá a dolgokat azzal, ha odafigyelünk egymásra? Egyértelműen nem állt tehát szándékunkban "a tőlünk telhető legkeményebb albumot" letenni az asztalra, sem egyéb baromság... Egyszerűen csak hagytuk, hogy a zene magáért beszéljen, és egyfajta reménysugarat nyújtson azoknak az embereknek, akik hajlandók a változásra és a változtatásra".

Az új albumról elsőként a 'Dead Elysium' címadó dala került bemutatásra (ez lentebb elérhető); majd közzéteszik a második, 'Salvus' című single-dalt is - mindkettőt dalszöveges videó formájában. Ezt követi majd a 'Count Your Days' energikus videoklipje, amit egy nappal az album-megjelenést követően osztanak majd meg.

A Vanishing Point jelenlegi felállása így néz ki:

Silvio Massaro - ének
Chris Porcianko - gitár, vokál / produceri munkák
James "Bushy" Maier - gitár
Adrian Alimic - basszusgitár

A Vanishing Point legutóbbi albuma - ami a tagok szerint "feltámadás a hamvakból" - 'Distant Is the Sun' címmel jelent meg 2014. február 21-én, a német AFM Records jóvoltából. Erről bővebben itt írtunk.


6 év után új albumot ad ki a VANISHING POINT - itt a 'Dead Elysium' címadó dalának hivatalos videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás