Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

CARDIAC ARREST - hetedik nagylemezével jelentkezik az amerikai death metal-horda; itt az új dal!


2020-06-16

Az underground extrém metal zenében utazó Memento Mori kiadó július 17-én dobja piacra a legendás Cardiac Arrest zenekar 7., 'The Day That Death Prevailed' című nagylemezét.

Az 1997-ben, Chicago-ban alakult Cardiac Arrest nem szorul introdukcióra a "rohadás övezte, véráztatta" death metal műfaj rajongói körében; lévén a zenekar immáron több mint két évtizede gyötri a világot elátkozott és mocskos rémálmokkal. A banda minden albumával egyre kegyetlenebbé, egyre morbidabbá, zenéje pedig egyre súlyosabbá és pusztítóbb hangzásúvá vált. Korábban olyan kultikus kiadók szárnyai alá tartoztak, mint a Razorback Recordings és a Ibex Moon Records; mely nevek önmagukban garanciát jelentenek a nonszensz-mentes, könyörtelen death metal zene időtállóságára.

Most a Cardiac Arrest előállt egy újabb durva és erőteljes death metal-mesterművel. A 'The Day That Death Prevailed' albumon a négy amerikai "sír-kalandor" ismét bebizonyítja, hogy továbbra is képesek mesteri szinten űzni ezt a mocskos műfajt. A 2018-as 'A Parallel Dimension of Despair' album folytatásaként megjelenő lemez a nagybetűs DEATH METAL újabb vérbeli emlékműve!

"Tedd fel a lejátszóra a 'The Day That Death Prevailed' albumot, és garantáltan az 1991-es évben fogod érezni magad. Az autentikus death metal zenét játszó Cardiac Arrest ezekbe az időkbe repíti vissza a hallgatókat; lévén a banda nem konkrétan a gyorsaságra megy rá, és nem is a szükségtelen gore-imázs a céljuk - annál inkább: a kvartett jellegzetes ütemekre és groove-okra, valamint jól időzített dal-struktúrákra alapozza témáit. Ha minden áron relevanciát keresnénk, akkor leginkább a Grave, a Master, a Benediction, az Obituary, a Cianide, a Malevolent Creation, és persze a két legnagyobb floridai mester, a Death és a Massacre zenekarok említhetők egy lapon a Cardiac Arrest-tel; de ettől függetlenül a 'The Day That Death Prevailed' lemez egy önálló entitás, aminek címe remekül tükrözi a hangzás nyers és súlyos mivoltát".

A kísérteties és gonosz lemezborítót Eric Rot készítette; a hanganyag maszterizálásáért pedig ezúttal is Javier Felez felelt, a Moontower Stúdió falai között.

A tracklista:
01. Thrive On The Fear
02. Naegleric Outbreak
03. Birth Of Hideki
04. Plague Ridden Destiny
05. A Call For Violence
06. Eradicate The Masses
07. Endless Dread
08. Sodomite
09. Up From Oblivion

A 'The Day That Death Prevailed' nemzetközti szinten 2020. július 17-én jelenik meg, a Memento Mori kiadó jóvoltából, CD-n és digitálisan (az LP-változatot a Boris Records adja ki szeptember 11-én). Az első ízelítő dal, az 'Eradicate The Masses' itt érhető el:


CARDIAC ARREST - hetedik nagylemezével jelentkezik az amerikai death metal-horda; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás