Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Kiadta EN MINOR projektje debütáló albumát Phil Anselmo - itt a teljes album-stream!


2020-09-05

Az egykori Pantera / Down frontember Anselmo "depression-core" stílusú projektje, az En Minor piacra dobta és egészében bemutatta debütáló albumát.

Az En Minor 'When the Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out' címmel adja ki bemutatkozó albumát, Észak-Amerikában a Housecore Records, Japánban a Ward Records, Európában pedig a Season Of Mist jóvoltából, 2020. szeptember 4-én. Habár a bandának ez lesz az első teljes értékű nagylemeze, az En Minor valójában 2019-ben debütált, egy 7 hüvelykes bakelit-EP-vel, amit szintén Anselmo saját kiadója, a Housecore Records gondozott.

Az En Minor projekt Philip H. Anselmo New Orleans-i gyermekkora óta készülőban van. Az En Minor dalait konkrétan a zenész 9 éves kora óta írja, amikor megkapta első gitárját. Lévén Anselmo türelmetlen ember, sosem volt hajlandó mások zenéjét tanulni - ehelyett mindig is a saját számait írta és játszotta el. Ezen kívül Anselmo egyik későbbi, underground bandája, a Body & Blood egyes szerzeményeit is felhasználja az En Minor, mely annak ellenére, hogy Philip-et leginkább az extrém metal-körökből ismerik a rajongók, jelen esetben énekhangja lágyabb, dallamosabb formáját mutatja. Dalszövegek tekintetében pedig több különböző téma elevenedik fel. Anselmo az En Minor színeiben Schteve Taylor-ral egyesíti erejét, akivel annak idején a Woven Hand és a 16 Horsepower zenekarokban működött közre. Mellette Kevin Bond (Superjoint Ritual) a másik kulcs-tag, akivel együtt járták meg annak idején a Body & Blood-ot. Rajtuk kívül számos tehetséges session-zenész szerepel az En Minor felállásában - köztük Jimmy Bower (Eyehategod, Down, Superjoint), Calvin és Joiner Dover (The Dover Brothers), valamint Steve Bernal (a Temple Symphony Orchestra egykori csellistája). Amire pedig számítani kell: kompromisszumoktól mentes, páratlan hangzású, melankólikus dal-kollekció.

Az En Minor teljes felállása így néz ki:

Philip H. Anselmo - gitár, ének, basszusgitár
Stephen Taylor - gitár
Kevin Bond - akusztikus és elektromos gitár, basszusgitár
Steve Bernal - cselló
Jimmy Bower - dobok
Calvin Dover - billentyűk, háttér-vokál
Joiner Dover - basszusgitár
Jose Manuel "Blue" Gonzalez - ütős hangszerek
Paul Webb - gitár

A 'When the Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out' című albumot Anselmo ssaját stúdiója, az Észak-New Orleans-i Nodferatu's Lair falai között vették fel. A lemez borítója és dallistája így néz ki:

 

01. Mausoleums
02. Blue
03. On The Floor
04. Dead Can't Dance
05. Love Needs Love
06. Warm Sharp Bath Sleep
07. Melancholia
08. This Is Not Your Day
09. Black Mass
10. Hats Off
11. Disposable For You

Elsőként a 'Blue' című számot osztották meg, aminek kapcsán így szól a banda közleménye: "Azért választottuk a 'Blue' dalt az első single-nek, mert ez az első dal, amiben az egész banda szerepel (lévén néhány dalban nem hallhatók ütős hangszerek). Továbbá: a lemez címe - a "When The Cold Truth Has Worn Its Miserable Welcome Out" - ennek a dalnak az egyik sora. Egy kísérteties és egyben élvezetes nótára számíthattok".

Újonnan megjelent a 'Mausoleums' dal hivatalos videója is, amihez Anselmo a következőket fűzte: "Nem sikerült olyan videoklipet forgatnunk, amilyet eredetileg akartunk - a járvány miatt -, de ez a verzió is csodálatosra sikerült. Szeretnénk köszönetet mondani a rendező stábnak, akik mindezt összehozták. Remélem, nektek is tetszik a végeredmény!".

A rendeléseket itt lehet leadni; a lemezt pedig alább lehet végighallgatni:

Íme az album hivatalos előzetesei:

Anselmo korábban így nyilatkozott az En Minor hatásairól: "Mindig is megfog a melankólia; vagyis a lehangoló, szívfacsaró dalokra kapom fel a fejem. A U2-tól a 'War' egy zseniális album, amelyről a 'Drowning Man' a kedvenc számom. Egy másik kedvencem a 'The Child's Right' a Swanstől. Legyen melankolikus, engesztelhetetlen módon, legyen szövegében súlyos, némiképpen hasonlóan, mint David Bowie vagy Nick Cave. Az ilyen zsenialitáshoz persze nem tudok felérni, még csak kísérletetet sem teszek arra, hogy ezt bárkivel elhitessem. De a szövegek hangulata... Egy csomót közülük akkor írtam, amikor mélyen voltam, és Istenem... amikor talán a legrosszabb módon foglalkoztam a sérüléseimmel; a drog- és italfüggőséggel. Most azonban már három éve annak, hogy kerülöm a szeszt és fizikálisan is sokkal jobban vagyok, de ezek a dolgok még mindig jönnek elő belőlem...".

Az En Minor hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.


Kiadta EN MINOR projektje debütáló albumát Phil Anselmo - itt a teljes album-stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás