Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

DISSIDENT AGGRESSOR - 33 év után megjelenik a kultikus kaliforniai thrash banda első hivatalos albuma


2020-06-17

A Dissident Aggressor egy 'Death Beyond Darkness' című válogatás-albumot dob piacra, a Divebomb Records jóvoltából.

A Dissident Aggressor zenekar 1987-ben alakult, a kaliforniai Sacramento-ban. A bandát a Hans Crypt három tagja, Lloyd Powers gitáros, Chris Brown basszusgitáros és Darren Minter dobos, valalmint Dale Roberts (XXX) gitáros-énekes alapította. Brown kis idő elteltével kilépett a csapatból - helyére pedig a Hans Crypt egykori ritmusgitárosa, Dennis Lindner került (aki ebben a bandában basszusgitáron játszott). A Dissident Aggressor elsőként egy 8-számos demó-kazettát rögzített, aminek sikerességét néhány Bay Area-beli koncert koronázta meg. A banda fellépett többek közt a Heathen előzenekaraként is - ez a zenekar vitte magával végül Minter-t. Darren helyét ezután átvette Paul Lujan, akinek érkezésével megszilárdult a Dissident Aggressor felállása.

Ez a felállás napi öt órát próbált annak érdekében, hogy tökéletesre csiszolja sajátos, "progresszív-agresszív speed metal" zneéjét. A csapat a '90-es évek elején bevonult a híres Prairie Sun Recording Stúdióba (Exodus, Forbidden, Lȧȧz Rockit, Mordred, Possessed, stb.), ahol három nap alatt felvettek egy újabb demó-albumot, melynek producere a Tesla gitárosa, Frank Hannon, hangmérnöke pedig Steve Fontano és Marc Reyburn volt. 1992-ben megjelent a Dissident Aggressor újabb demó-albuma, amit szintén Hannon producelt. Ez a lemez a korábbiakhoz képest jóval thrash-orientáltabb, könyörtelenebb hangzású volt, és elsősorban komoly politikai, társadalmi témákkal foglalkozott dalszövegek tekintetében.

A Dissident Aggressor a következő években olyan előadók társaságában léphetett színpadra, mint a Pantera, az Armored Saint, a Death Angel, a Forbidden és a T.S.O.L.. A banda sikerei felkeltették a Chrysalis Records és a Warner Bros. kiadók figyelmét; így majdnem meg is köttetett az első jelentős lemezszerződés... de a túlbuzgó menedzsment hibáiból adódóan a bandatagok végül mégsem tudták aláírni a papírokat. Ez, valamint a tagok egyéb, civil- és magánéletbeli elfoglaltságai odáig vezetettek, hogy a Dissident Aggressor 1993-ban végül feloszlott.

Most, több mint 25 évvel később; 33 évvel a banda megalakulása után a Divebomb Records karolta fel a zenekart. A Dissident Aggressor első hivatalos kiadványa, a 'Death Beyond Darkness' - ami egy 16 számos válogatás a korai évek demó-felvételeiből - megjelenik CD-n és digitális formában. Az alulértékelt és gyakran elfeledett Sacramento-i thrasherek tehát most végre igazságot tesznek!

A 'Death Beyond Darkness' dalait Jamie King maszterizálta és keverte újra. A kiadvány egy exkluzív szövegkönyvvel kiegészítve jelenik meg, benne retrospektív interjúkkal és soha nem látott fotókkal. A megjelenés dátuma: 2020. augusztus 16. - a borító és a tartalom így néz ki:

Prairie Sun Recording Studios (1990)
01. The Thrill Can Kill
02. Derelict
03. The Nuthouse
04. The Hill
05. Dead Bugs
06. Blessing In Disguise
07. Second Coming

Earth Zone Studios (1992)
08. Forbidden Territories
09. What A Waste
10. Going Off
11. Raped By Society
12. Collage
13. Beginning Of The End
14. From The Balls
15. L.B.S.
16. Premonition (live) (bónusz track)

A 'The Hill' című szám újrakevert, 2020-as felvétele itt hallgatható meg:

A Dissident Aggressor klasszikus felállása 2016 óta újra aktív és rendszeresen ad koncerteket. Bővebb infók, hírek a bandáról és a jövőbeni tevékenységekről: www.facebook.com/DissidentAggressor2016


DISSIDENT AGGRESSOR - 33 év után megjelenik a kultikus kaliforniai thrash banda első hivatalos albuma
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás