Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Megjelent Jon Schaffer (Iced Earth, Demons & Wizards) első könyve - itt a 'Dystopia' kísérő-dal szöveges videója!


2020-09-23

Az Iced Earth dalszerzője / gitárosa / producere, Jon Schaffer Wicked Words and Epic Tales címmel adta ki első novelláját.

Jon Schaffer bemutatkozó könyve, a Wicked Words and Epic Tales egyben a zenész / zeneszerző új kiadója, a Wicked Words, LLC debütálását is fémjelzi. Egyben ez a regény Schaffer jövőbeni történeteinek első kiadványa.

A Wicked Words and Epic Tales egy dalszövegekből, interjúkból, lemezborítók gyűjteményéből és Schaffer egyéb, válogatott munkájából álló mű, aminek szöveges anyagát az elmúlt 3-4 évtizedből gyűjtötte össze a szerző. Ez a könyv tehát egyfajta antológia, ami Jon Schaffer 35 éves zenei karrierjének fontos mértföldköveit dokumentálja. A Wicked Words and Epic Tales által megismerhetjük tehát többek között az Iced Earth, a Demons & Wizards, a Sons Of Liberty és a Purgatory zenekarok mindeddig leleplezetlen múltját.

Schaffer több mint 200 oldalas könyve két különböző fedéllel jelenik meg: a fenti képen látható művet Jonboy Meyers, a lenti illusztrációt pedig Jim Balent és Roy Young készítette. A könyvben olyan híres művészek rajzai és vázlatai láthatók, mint Todd McFarlane, Greg Capullo vagy Monte Moore.

A könyv mellé nem mellesleg jár egy 15 számból álló audió-CD is (amit kizárólag a regény "deluxe edition" változatának megvásárlásával kaphatnak meg a rajongók). Az 'A Narrative Soundscape' címmel ellátott lemezen az Iced Earth bizonyos dalainak (köztük: 'Dystopia, 'Declaration Day', 'Wolf', 'Dante’s Inferno', 'Melancholy', stb.) "újragondolt" változata hallható, Schaffer narratív előadásában. Jon ezeket a hang-anyagokat régi dalszerző és előadó társa, Jim Morris közreműködésében rögzítette.

Az audió-CD egyik kísérő-dala, a 'Dracula' új szöveges videója lentebb érhető el. Ez a videó - amiben az eredeti Drakula-film felvételei láthatók - az első a három közül, amit Schaffer az új kiadványok promóciójaképpen tervez kiadni.

"Fivérek és nővérek! Remélem tetszik a 'Dracula (A Narrative Soundscape)' című tétel szöveges videója!" - mondta Jon Schaffer. "Nagy örömmel tudtam meg, hogy a Lugosi Béla szereplésével készült mű, a Drakula közkics kategóriáját képezi; vagyis nem védi semmilyen szerzői jog. Számomra ugyanis ő volt az IGAZI DRAKULA, szóval nagy örömmel vetettem bele magam ebbe a projektbe. Élvezzétek Ti is!".

Újonnan megjelent a 'Wolf' dal szöveges videója is, aminek koncepciója a klasszikus Farkasember-filmek tematikája köré épül. A 'Wolf' dal eredeti verziója az Iced Earth 2001-es, 'Horror Show' című koncept-albumán szerepel. Scaffer új kiadványainak ez a második promóciós klipje.

"Helló, barátaim! Nézzétek meg a 'Wolf' (A Narrative Soundscape) című dal új szöveges videóját! Remélem, élvezni fogjátok ezt a kisfilmet - legalább annyira, amennyire én élveztem annak összeállítását" - mondta Schaffer, aki egyben mindhárom videoklip rendezője is volt.

Schaffer bemutatta a 'Dystopia' című szám hivatalos videóját is, amiben "különféle "történelmi felvételek keverednek a zenész könyvének egyes lapjaival"

"Ha régóta Iced Earth-fan vagy, a 'Dystopia' minden bizonnyal az egyik olyan dal, amit semmi pénzért nem hagynál ki a Wicked Words and Epic Tales projekt esetében sem! Mondhatni, talán még sosem volt ennél relevánsabb ez a dal, mint amilyen jelenleg... és szerintem korábban senki nem számított arra az utópiára, amit itt és most át kell élnünk" - közölte Schaffer.

A közösség-finanszírozott projektről és a kiadványokról, rendelésről bővebb infók itt találhatók.

"Az volt a célom, hogy valami igazán egyedi dolgot tegyek le az asztalra, ami nem csak bandáim rajongóinak nyújt izgalmas élményt, de a "külsős" emberek is megtalálják benne a maguknak valót" - nyilatkozta Jon Schaffer.

A Wicked Words and Epic Tales megalkotásában olyan művészek, zenészek és szerzők működtek közre, mint Jim Balent, Jonboy Meyers, Roy Young, David Newman-Stump, Nathan Perry, Leo Hao, Eliran Kantor, Axel Hermann, Todd McFarlane, Greg Capullo, Tim Vigil, Monte Moore, Danny Miki, Sun Khamunaki, John Gallagher, Emile Levaique, John Giang, Felipe Machado, Jamie Tyndall, Dylan Andrews, Lucio Parrillo, Travis Smith és Richard Ortiz.


Megjelent Jon Schaffer (Iced Earth, Demons & Wizards) első könyve - itt a 'Dystopia' kísérő-dal szöveges videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás