Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [518. rész]


2020-06-17

Okkult black metal Latin-Amerika mélyéről

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 518. rész

DARKER MYSTERIA - 'Sinergia Fantasmagórica'

A Darker Mysteria egy argentin black metal banda, ami 2007-ben alakult, Córdoba városában. A zenekar a kezdetekben a névadó Darker Mysteria művésznevű előadó szóló-projektjeként működött, de az évek során három további taggal bővült ki a banda felállása.

Jelenleg az énekes / multi-instrumentalista Darker Mysteria mellett a gitáros Dr. Death ( ex-Prosapia, ex-Xyleus), a dobos Ramiro (Noctem Aeternus, ex-Finish Him) és a basszusgitáros Arctos alkotja a banda felállását.

A Darker Mysteria minden dalát spanyol nyelven írja és adja elő - kivétel ezek alól a feldolgozások (Mayhem, Bathory, stb.), amiket rendszeresen adnak elő a koncerteken. Dalszövegeik elsősorban okkult témákban utaznak.

A Darker Mysteria hangzását tekintve egyszerre agresszív és melodikus. Dalaikon erős skandináv hatások fedezhetők fel, de ezek a gyors és nyers témák tökéletes összhangban vannak a fülbemászó dallamokkal.

A Darker Mysteria 2012-ben debütált első lemezével, a 'Fantasma de la niebla nocturna' című EP-vel, amit a 2014-es nagylemez, az 'Arcana luna funeral' követett. Ezután, 2017-ben megjelent a második stúdióalbum, az 'Oratoria de sombras'; majd 2019-ben napvilágot látott a legújabb sorlemez, a 'Ceremonia de brujería ancestral' - ez utóbbi a Darker Mysteria első albuma, amit négytagú bandaként rögzítettek.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/darkermysteriargentina


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [518. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás