Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Immersion' című albummal tér vissza a PRIMITIVE MAN - itt az új klipes szám, az 'Entity''!


2020-08-05

A denveri noise / sludge-doom metal csapat 3 év kihagyás után tér vissza egy extrém, hátborzongató és szembesítő albummal. Az 'Immersion' augusztus 14-én jelenik meg, a Relapse Records jóvoltából.

Ahogy azt a bandától megszokhattuk, az új, 'Immersion' című album "minden pillanata elsöprő erejű". Kezdve a durva hangvételű nyitó-dallal ('The Lifer'), át az "idegeket tépő" gitárokkal felszerelt 'Entity'-n, egészen a 'Menacing' dal "hajborzoló tépelődésén", az 'Immersion' egy "erős feszültséget keltő, végtelenül nyers, blastbeat-ekkel és hátbozongató sikolyokkal gazdagon megpakolt, súlyos és lehangoló doom-noise album".

Az 'Immersion' alapvetően sötét hangzásához hasonlóan átható dalszövegek párosulnak. A lemez dalai "egzisztenciális krízisekről, a bizalom általános hiányáról és a világ jelenlegi, rémisztő állapotáról" mesélnek. Ethan McCarthy frontember így szólt: "Nézz magadba, gondold át a léted, és mindazt, amit eddig véghez vittél... Hagyd, hogy elméd sötét oldala beárnyékolja a lényed, és elöntsön mindaz a keserűség, amit eddigi életed során átéltél".

A Primitive Man új albuma egy "introspektív tekintés a jövőbeni pusztulás és megsemmisülés irányába ". McCarthy véleménye szerint az 'Immersion' "a vissza nem térés, a végleges elbukás betétzenéje. Most már mindannyian felnőtt emberek vagyunk; mindannyian jól tudjuk, hogy mennyire elbaszott ez az élet".

Az 'Immersion' megjelenik digitálisan, CD-n, LP-n és kazettán is, a Relapse Records-nak köszönhetően. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. The Lifer
02. Entity
03. Menacing
04.
05. Foul
06. Consumption

Az 'Immersion' első ízelítőjét a 'The Lifer' című szám hivatalos videoklipje formájában osztotta meg a Primitive Man. McCarthy e dal kapcsán így nyilatkozott: "A 'The Lifer' az alkotási vágy hiányát mutatja be a dal szövege tekintetében. És mindazt a pénzügyi bizonytalanságot, ami ezzel jár. Egyben arról az örökös, zenészeket érintő problémáról is mesél, ami a turné-élet okozta állandó pszichózist illeti".

A második single, a 'Menacing' alább érhető el. McCarthy erről így szólt: "A 'Menacing' dal azt a helyzetet mutatja be, amikor felszállsz a káosz megvadult forgószelének hátára, és átpörögsz az életed összes megpróbáltatásán, kihívásán; számot vetsz mindennel. Arról szól ez a dal, miképpen alakítja mindez egy személy karakterét; valamint arról is, amikor megtagadjuk egy adott út követését, és nem vagyunk hajlandóak kompromisszumokat kötni - legyen szó bármiről is. Aztán elér minket az önbizalom hiánya, ami őrületbe kerget minket. Az élet eléggé zavaros...".

Újonnan napvilágot látott az 'Entity' című szám hivatalos videoklipje is, amihez McCarthy a következőket fűzte: "Az új dal / videó inspirációját részben egy személyes élmény, részben Robert Johnson zenei munkásságának elismerése, részben pedig Malachi Martin Hostage To The Devil című könyvének 'The Smiler'  című szegmense adta...". (Bővebben a sztoriról itt lehet olvasni.)

A Primitive Man jelenlegi felállását Ethan Lee McCarthy énekes-gitáros, Jonathan Campos basszusgitáros és Joe Linden dobos alkotja.

A Primitive Man 2012-ben alakult Coloradóban. Első nagylemezük, a 'Scorn' egy évvel később jelent meg. 2014-ben négy split-lemezt is kiadott a banda (a Hessian, a Xaphan, a Hexis és a Fister zenekarokkal közösen), míg nem elkészült epikus kislemez-nótájuk, a 'Loathe', amihez egy kizárlóag erős idegzetűeknek szóló, epikus kisfilmet is forgatott a banda (ezt itt lehet megnézni).

A Primitive Man 2015 februárjában adta ki következő EP-jét, ami a 'Home Is Where the Hatred Is' címet viseli (ezen szerepel a 'Loathe' is). A Relapse Records jóvoltából megjelent lemez ezer példányszámúra limitált bakeliten is megrendelhető. Ezt követően, 2016-ban két további split-album is megjelent (a Northless és a Sea Bastard bandákkal kiegészülve); 2017 elején pedig nekiláttak második teljes értékű nagylemezük, a 'Caustic' munkálatainak.

A 'Caustic' - ami teljes egészében "lélekromboló blackened doom zenét és zaj-orientált klausztrofóiábát" tükröz - 2017. október 6-án jelent meg, a Relapse Records jóvoltából. Ezt követte 2018-ban egy split-album, amit az Unearthly Trance együttessel közösen dobtak piacra, 2018 augusztusában.


'Immersion' című albummal tér vissza a PRIMITIVE MAN - itt az új klipes szám, az  'Entity''!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás