Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [520. rész]


2020-06-24

Ma egy elfeledett, jóval nagyobb hírnévre érdemes, brit all-star bandát elevenítünk fel.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 520. rész

KATMANDU - 'Let The Heartache Begin'

A Katmandu egy rövid életű, ír hard rock / glam zenekar volt, ami azután jött létre, hogy Dave King énekes kilépett a Fastway együttesből.

King-et David Geffen és John Kalodner hívta Amerikába az 1990-es évben, azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy új szuper-groupot. A Katmandu nevezetű zenekar gitárosa Mandy Meyer (Krokus, Cobra, Asia), basszusgitárosa Cain Carruthers (The Untouchables), dobosa pedig Mike Alonso (The Meanies) lett. Ez a felállás vonult stúdióba, hogy felvegyen egy hard rock / glam stílusú albumot.

A Katmandu első és egyetlen albumát - amit John Purdell producerrel rögzítettek - 1991-ben adta ki a Sony Music. Az albumra 12 dal került fel - köztük néhány potenciális sláger is. Végül két videoklip / single-dal ('The Way You Make Me Feel, 'When The Rain Comes') jelent meg a lemezről, de a sikerek elmaradtak - "köszönhetően" a grunge és alternatív zene térhódításának. A Katmandu egyedül Japánban ért el komolyabb sikereket, de a csapat végül 1992-ben feloszlott.

Az énekes Dave King ezután a Flogging Molly zenekar tagja lett; Mandy Meyer gitáros pedig megalapította az azóta is sikeres Gotthard együttest.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [520. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás