Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

THE TROOPS OF DOOM néven új bandát alapított a Sepultura egykori gitárosa, Tormentor - itt az új videoklipes dal, a 'The Confessional'!


2020-09-16

A Sepultura egykori gitárosa, Jairo "Tormentor" Guedz bemutatta új, The Troops Of Doom nevezetű projektjét.

A The Troops Of Doom zenekarnak - Tormentor mellett - tagja a híres grafikus-művész, Marcelo Vasco (Patria, Mysteriis), aki másod-gitáron működik közre; valamint Alex Kafer (ex-Necromancer, Explicit Hate, Enterro) énekes-basszusgitáros és Alexandre Oliveira (Tianastácia, Southern Blacklist) dobos is.

A The Troops Of Doom a Nuclear Blast kiadó digitális kiadványokkal foglalkozó leányvállalata, a Blood Blast hatáskörébe tartozik. A banda debütáló mini-albuma 'The Rise of Heresy' címmel jelenik meg október 9-én, rajta négy eredeti dallal és két klasszikus Sepultura-szám ('Bestial Devastation', 'Troops Of Doom') feldolgozásával. A lemezt Øystein G. Brun (Borknagar) hangmérnökkel vették fel, a norvégiai Crosound Stúdióban.

Az EP-t itt lehet előrendelni.

A tracklista:
01. Whispering Dead Words
02. Between The Devil And The Deep Blue Sea
03. The Confessional
04. The Rise Of Heresy
05. Bestial Devastation (Sepultura feldolgozás)
06. Troops Of Doom (Sepultura feldolgozás)

"A The Troops Of Doom zenekart többek közt a Sepultura korai albumai inspirálták. Egyfajta old-school megközelítés várható; vagyis dalaink primitívek és nyersek, majdhogynem nosztalgikusak - de persze jó értelemben... Mondhatni úgy is, hogy visszahozzuk a jóöreg "'80s metal" bandák feelingjét" - nyilatkozta Jairo, aki annak idején a Sepultura 1986-os 'Morbid Visions' albumán zenélt. Ő volt a legendás banda szólógitárosa 1985 és 1987 között.

A 'The Rise of Heresy' című EP első ízelítője, a 'Between The Devil And The Deep Blue Sea' dal szöveges videója lentebb elérhető. Ennek kapcsán Guedz elmondta: "Nagyon izgatott vagyok az első single-dal okán! Hosszú ideje álmodoztam errúl, és most végre valósággá vált. Arról nem is beszélve, hogy midez egy világjárvány közepette történik; ami még őrületesebbé teszi ezt az egészet. Legalább történik valami pozitív dolog is! Rengeteg szenvedélyt és munkát fektettünk a The Troops Of Doom projektbe. A banda és a teljes stáb kidolgozta a szívét és a lelkét, és ez érződik ezeken a dalokon is. Az első dal nevezhető egyfajta visszatekintésnek a "régi idők" felé; maga az EP pedig általánosságban nosztalgikus érzetet adhat a hallgatóknak - persze jó értelemben. Szeretnénk egy igazán egyedi, különleges élménnyel szolgálni a rajongóknak; azt szeretnénk, ha egy időgépben éreznék magukat, és újra megtapasztalnák azt a primitív és nyers metal-hangzást, ami a '80-as évekre volt jellemző. Ennek megfelelően mi dalainkra a Sepultura és olyan ikonikus bandák voltak a legnagyobb hatással, mint a Slayer, a Kreator, a Celtic Frost, a Sodom, a Possessed vagy a Death - többek között. Ez tehát egy hatalmas főhajtás a régi nagyok előtt! Reméljük, a hallgatók élvezni fogják, amit hallanak!".

Újonnan megjelent a 'The Confessional' című szám hivatalos videoklipje is:

Íme egy kis további ízelítő abból, mit tartogat számunkra a The Troops Of Doom:


THE TROOPS OF DOOM néven új bandát alapított a Sepultura egykori gitárosa, Tormentor - itt az új videoklipes dal, a 'The Confessional'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás