Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

VENOMOUS CONCEPT - új albummal készült a Napalm Death / Brutal Truth tagok alkotta "grind-punk szuper-group"; itt az új dal, az 'Eliminate'!


2020-07-15

A nemzetközi felállású grindcore banda a politikusok és az erekció közötti párhuzamot boncolgatja.

A Venomous Concept negyedik nagylemeze, a 'Politics Versus the Erection' 2020. augusztus 28-án jelenik meg, a Season Of Mist kiadó jóvoltából.

A Venomous Concept "napjaink zavaros társadalmi ügyeire reflektálván jelentkezik egy megfelelő betétzene-albummal. A banda negyedik frontális támadása, a 'Politics Versus the Erection' a kimondatlan hangok és a nonszensz-mentesség szószólója, mely tökéletes rezonanciában van a világon uralkodó káosszal".

A tracklista:
01. Simian Flu
02. Hole In The Ground
03. Eliminate
04. Lemonade
05. Colossal Failure
06. Promise
07. Septic Mind
08. Dementia Degeneration
09. Carrion
10. Broken Teeth
11. Shadows
12. Mantis Toboggan
13. Politics Versus The Erection

A Venomous Concept - ami a legendás punk-csapat, a Poison Idea tiszteletére lett eképpen elnevezve - magját a Brutal Truth énekese, Kevin Sharp; valamint a Napalm Death ikonikus basszerosa, Shane Embury alkotja. Kettejüket elsősorban (a sör és a pizza után!) a punkzene szeretete köti össze: a két veterán hasonló lelkesedéssel rajong a Black Flag, a Systematic Death, a GBH, a Siege és a fentebb említett Poison Idea iránt. Ezt a rajongást később egy önálló bandává fejlesztette a duó: 2003-ban meghívták egy kávéra a Napalm Death dobosát, Danny Herrerát, és a Melvins gitárosát, Buzz Osborne-t. Így hamarosan meg is alakult a Venomous Concept, ami első lemezszerződését Mike Patton (Faith No More) kiadójával kötötte meg. Az all-star banda bemutatkozó albuma 2004-ben jelent meg 'Retroactive Abortion' címmel. Ezt két split-album követte (a japán 324 és az ausztrál Blöod Düster zenekarokkal közösen); ezután azonban Osbourne kilépett... Shane átváltott gitárra, a basszusgitárosi posztra pedig régi jóbarátját, a Brutal Truth-os Danny Lilker-t invitálta meg. A banda később bevette soraiba a Corrupt Moral Altar-ból ismert ritmusgitáros John Cooke-ot, akivel elkészült a banda második nagylemeze, a 2008-as 'Poisoned Apple'.

A Venomous Concept tagjai 2014-ben álltak ismét össze egy közös sörözésre / pizzázásra. Miután újra célba vették a próbatermet, rögtön meg is íródott néhány vadonatúj demó, majd 2014 végére elkészült egy teljes értékű nagylemez, ami a banda védjegyének számító hardcore-punk vonalat viszi tovább. Legutóbbi albumuk, a 'Kick Me Silly - VC III' címmel látott napvilágot, 2016. január 8-án. Néhány év pihenő után, 2019-ben a csapat lebonyolított egy európai turnét / fesztivál-körutat, a Brujeria társaságában, majd pedig ismét nekiláttak a dalszerzésnek.

Ennek eredménye lett az új album, a "hardcore-punk lelkeket felélesztő, éles zenei megoldásokkal, szatírikus animációval és mérgező dalszövegekkel felszerelt 'Politics Versus the Erection'.

Az új albumot itt lehet előrendelni. Az első két kedvcsináló, a 'Lemonade' és az 'Eliminate' című szám lentebb meghallgatható:


VENOMOUS CONCEPT - új albummal készült a Napalm Death / Brutal Truth tagok alkotta
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás