Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [522. rész]


2020-07-01

Az óceán ereje egy cuniméval vetekszik; mélysége pedig örök és végtelen...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 522. rész

OCEANS - 'We Are The Storm'

"A cseppeket ismerjük, de a hatalmas óceánról nem tudunk semmit. Pedig az óceán ereje egy cuniméval vetekszik; mélysége pedig örök és végtelen". A 2018-ban alakult Oceans zenekar mindazt a haragot, sötétséget és mélységet testesíti meg muzikális formában, amit az óceánok képviselnek.

A banda modern death metal zenét vegyít '90-es évekbeli nu-metalista elemekkel és atmoszférikus post-rock témákkal - ezáltal pedig különösen mély, durva hangzású elegyet alkot. Dalszövegeik a kétségbeesés és a fájdalom tematikája köré épülnek, de "a messzi horizont végén felcsillan a remény sugara, ami végül újra magával ránt a végtelen sötétség".

Az Oceans felállását Timo Rotten énekes-gitáros / producer, Patrick Zarske gitáros, Thomas Winkelmann basszusgitáros és J. F. Grill dobos alkotja. A banda bemutatkozó nagylemezét Timo Rotten bécsi stúdiójában és a berlini Lightmountain Stúdióban vették fel. A keverés és a maszter André Hofmann (Hofmann Stúdió) nevéhez fűződik.

Az Oceans debütáló, 'The Sun and the Cold' című nagylemeze 2020. január 10-én jelent meg, a Nuclear Blast kiadó jóvoltából; méghozzá digitális formában, limitált dupla CD-n (mely bónuszként tartalmazza a banda első két, 'Into the Void' és 'Cover Me in Darkness' című EP-jét), valamint bakeliten (a rendelési infók itt találhatók meg).

Az album 'We Are The Storm', 'Paralyzed', 'Hope' és a 'Dark' című számához készült hivatalos videoklip. Ez utóbbi videót - amiben vendégként szerepel az Arroganz frontembere, K - Niklas Karrenbauer rendezte.

A 'The Sun and the Cold' című album dupla lemezes változatán összesen 23 felvétel szerepel. A korábbi EP-kkel kiegészített bónusz lemezen többek kötz 5 feldolgozás-dal (Radiohead, Marilyn Manson, Alice In Chains, Alessia Cara, Deftones) is hallható.

Az Oceans legutóbbi turnéját a Cellar Darling előzenekaraként bonyolította le 2019 őszén. A koronavírus-járvány okán 2020-ban nem lesznek koncertek, de 2021 folyamán a banda több fesztiválon és európai klubban is fellép. Bővebb infók, hírek: oceansofficial.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [522. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás