Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Sola Gratia' címmel új koncept-albumot jelentett be Neal Morse - itt az új videoklipes dal, a 'Seemingly Sincere'!


2020-08-10

A többek közt a Spock's Beard zenekarból, a Transatlantic nevű all-star formációból és a Flying Colors együttesből ismert énekes / multi-instrumentalista Neal Morse szeptemberben adja ki új albumát.

Morse új szólóalbuma, a 'Sola Gratia' egy koncepcionális prog-rock anyag, ami Pál apostol életéről és munkásságáról szól. A 'Sola Gratia' albumot - amit mindössze néhány hónap alatt alkotott meg Morse és bandája - a zenész régi kollaborátoraival (Mike Portnoy, Randy George, Eric Gillette, Bill Hubauer és Gideon Klein) működik közre.

A 'Sola Gratia' lemezcím egyértelmű utalás Morse 2007-es, 'Sola Scriptura' című eposzára, aminek történetét Luther Márton élete ihlette. Ennek ellenére nincs további kapcsolat a két mű között.

Az új album dalait "virtuális formában" rögzítették 2020 áprilisában, a gloálbis koronavírus-járvány ideje alatt. A dalszerző maga Neal volt, de a "karantén-stúdiómunkákba" aktívan besegített Mike Portnoy dobos és Randy George basszusgitáros is.

Neal elmondta: "Ez az első album, amit egymástól külön rögzítettünk. Elküldtem a srácoknak az alap-nótákat, és megkérdeztem tőlük, szeretnének-e átdolgozni rajtuk valamit. Ők azt mondták: ‘Nem, így jó, ahogy van!’... Szóval egyszerűen csak feljátszották a saját témáikat, és visszaküldték azokat nekem. Nem volt valami könnyű így elkészíteni egy albumot, de a teremtés mindig kihívásokkal jár - nem számít, éppen miről van szó".

Morse arról is nyilatkozott, a 'Sola Gratia' miért szimplán "Neal Morse" név alatt, nem pedig "The Neal Morse Band" molinó alatt jelenik meg: "A Neal Morse Band esetében az egész banda együtt dolgozik a dalszerzésnél, de ebben az esetben ez nem így volt. Persze Eric Gillette megírt néhány gitár-témát és Bill Hubauer is komponált néhány billentyű-témát, egész dalokat csak én magam szereztem".

A 'Sola Gratia' megjelenik többek közt limitált digipak CD/DVD változatban (egy bónusz 'így-készült' dokumentációval kiegészítve), gatefold 2LP + CD verzióba, sztenderd CD-n és digitális formában. A lemezborítót Morse régi partnere, Thomas Ewerhard tervezte.

A tracklista:
01. Preface
02. Overture
03. In The Name Of The Lord
04. Ballyhoo (The Chosen Ones)
05. March Of The Pharisees
06. Building A Wall
07. Sola Intermezzo
08. Overflow
09. Warmer Than The Sunshine
10. Never Change
11. Seemingly Sincere
12. The Light On The Road To Damascus
13. The Glory Of The Lord
14. Now I Can See/The Great Commission

Az első nyivános dalt és az előrendelési infókat július 17-én tették közzé. Az 'In The Name Of The Lord' és a 'Seemingly Sincere' című számok hivatalos videoklipje lentebb érhető el; az albumot pedig itt lehet előjegyezni különféle változatban.

Neal Morse és bandája élőben is bemutatja majd a 'Sola Gratia' dalait; méghozzá az éves Morsefest rendezvény keretében, amit 2020. szeptember 18. és 19. között rendeznek meg. Az eseményre csak néhány meghívott látogathat el személyesen, mások online követhetik a koncerteket. Minderről bővebb infók itt találhatók.


'Sola Gratia' címmel új koncept-albumot jelentett be Neal Morse - itt az új videoklipes dal, a 'Seemingly Sincere'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás