Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Szeptemberben jelenik meg Derek Sherinian új szólóalbuma - többek közt Zakk Wylde, Tony Franklin és Steve Vai vendégeskedik rajta; itt az új dal!


2020-07-19

A neves, világszerte ismert és elismert billentyűs, Derek Sherinian (Sons Of Apollo, Dream Theater, Alice Cooper, Billy Idol, Y. Malmsteen, stb.) 'The Phoenix' címmel látta el új szólólemezét.

Sherinian új albuma az InsideOut Music kiadó jóvoltából fog megjelenni. A 'The Phoenix' 2020. szeptember 18-án lát napvilágot. Ez lesz Sherinian első szólóalbuma a 2011-es 'Oceana' album óta.

"Tényleg azt érzem, hogy ez az eddigi legjobb szólólemezem. Simon és jómagam rengeteg energiát fektettünk a dalszerzésbe; én pedig nagyon hálás vagyok, hogy néhány fantasztikus vendégzenész is szerepet vállalt az album megalkotásában" - nyilatkozta Sherinian, aki ezúttal is Simon Philipps dobos-virtuózzal egyesített erejét. Philipps-ről - aki társ-producere és társ-dalszerzője volt az albumnak - Derek a következőket mondta: "Mindig nagyszerű élmény együtt dolgozni Simon-nal! Hosszú évek óta - amikor először hallottam játékát Jeff Beck és Michael Schenker albumain - olyan ő nekem, mint egy hős; egy példakép. Vitathatatlanul fontos szerepet játszott a 'The Phoenix' megalkotásában is".

A 'The Phoenix' albumon több világ-klasszis vendégzenész is szerephez jutott gitáron és basszusgitáron. Közülük néhányan rendszeres vendégei Sherinian stúdió-munkáinak. A billentyűs új szólóalbumán szerephez jutott többek közt három neves basszer: Tony Franklin (“aki eddig az összes lemezemen feltűnt valamilyen formában”), Jimmy Johnson és Billy Sheehan (Sherinian bandatársa a Sons Of Apollo zenekarban). Mellettük gitárokon Joe Bonamassa és Zakk Wylde, valamint a legendás virtuóz, Steve Vai is szerepet kapott. "Steve Vai mindig is a toplistám élén szerepelt. De igazán akkor barátkoztunk össze, amikor billentyűsként részt vettem a 2017-es ázsiai Generation Axe turnén. Ekkoriban kérdeztem meg, szeretne-e szerepelni a következő szólóalbumomon; ő pedig örömmel bólintott" - nyilatkozta Derek, aki meghívta az új lemezre egy másik Sons Of Apollo-beli bandatársát, Ron 'Bumblefoot' Thal-t (Sons Of Apollo), illetve Kiko Loureiro-t (Megadeth) is. "Kiko és jómagam immáron nagyjából 20 éve ismerjük egymást. Viszont ez az első alkalom, hogy együtt zenélünk!" - fűzte hozzá a billentyűs.

A 'The Phoenix' albumra összesen nyolc dal került fel - köztük egy Buddy Miles-feldolgozás, a 'Them Changes'. Az album megjelenik limitált digipak CD-n, 180 grammos LP-n (CD-vel kiegészítve) és digitális változatban. A borító és a dallista így néz ki:

01. The Phoenix
02. Empyrean Sky
03. Clouds Of Ganymede
04. Dragonfly
05. Temple Of Helios
06. Them Changes
07. Octopus Pedigree
08. Pesadelo

Az első ízelítő, az 'Empyrean Sky' dal - amiben Sherinian mellett Simon Phillips dobos, Ron ‘Bumblefoot’ Thal gitáros, Jimmy Johnson basszusgitáros és Armen Ra teremin-játékos zenél - itt meghallgatható:

Derek Sherinian széles skálán átívelő tehetsége korábban olyan neves előadók albumain mutatkozott meg, mint például Alice Cooper (aki "A billentyűk Caligulájának" nevezi őt), a Dream Theater, a Black Country Communion vagy a Sons Of Apollo nevű all-star csapat. Mindezen felül Sherinian olyan hard rock-előadókkal is stúdiózott és turnézott az évtizedek során, mint a KISS és Billy Idol; a Prog Magazin pedig nemrég minden idők 9. legjobb billentyűsének választotta őt. Derek a napokban egy magyar előadó, Ziskó Olivér dobos (Sear Bliss, Alfred’s Violin) oldalán is feltűnt.


Szeptemberben jelenik meg Derek Sherinian új szólóalbuma - többek közt Zakk Wylde, Tony Franklin és Steve Vai vendégeskedik rajta; itt az új dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás