Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [524. rész]


2020-07-08

Ma egy hazai "fenekar" tépi a húrokat mindannyiónk örömére!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 524. rész

L.I.E.S. - 'Pornoszkóp'

A pattant sivatagi rockot játszó együttes 1990-ben alakult Debrecenben. Az első demót 1992-ben rögzítették 'Hot Rod Fuck Machine' címmel. 1993-ig az ország minden településére eljutottak, az Auróra társaságában. 1993 tavaszán egy kiadó felfigyelt rájuk, s rövid tárgyalás után a L.I.E.S. stúdióba vonult, majd megjelent a várva várt első albumuk, a 'Fallicus Cultus', amely sok motorosnak okoz mai napig örömet.

Az énekes Nando el As már a megalakulás évében csatlakozott a bandához, gyorsan leváltva Kovács Axelt. '92-ben rögzített demójuk a 'Hot Rod Fuck Machine' még mindig etalonnak számít a gyűjtők körében... Ekkor már kezdett a zenekar stílusa letisztulttá válni, s a punkosabb hatásokat elhagyva csak az ősökre koncentrálni, olyanokra, mint a Circus Of Power vagy a Zodiac Mindwarp And The Love Reaction.



Ezután még több fellépés, még több őrület következett; majd '94-ben a "fenekar" eltűnt a színről.

Senki nem tudja mi történt velük 6 éven keresztül, mígnem 2000-ben Johnny helyén Cyberrel a gitáros poszton, s Chriss helyén Don Madagaszkár Gatyaszár del Attléta a barbárral a basszusnál, újra belendült a csapat, s olyan dalokkal léptek fel, mint az 'Út Szava', az 'Üldözött Ördög', a 'Tequila', vagy akár a 'Térdre és Szeress!'. Két éven keresztül fellépések sorozata, majd 2002-ben újra csend a zenekar körül...

Újabb 6 év szünet (amiről szintén teljes a hírzárlat) után 2008 januárjában a "fenekar" ismét életjelet adott magáról, egy 4 állomásos texasi (!) turné keretében, mely a Cocaine Cowboys Ride In Texas Tour nevet kapta. Különlegessége ennek a turnénak többek között az, hogy a szólógitáros posztot kisegítőként, egy helybéli leányzó, név szerint Sally The Lizard töltötte be, aki a Rock N Bitch-ben nyúzta a húrokat. 
A C.C. tour–nak köszönhető, hogy a fenekarra felfigyelt a már említett Circus Of Power managementje, s a készülődő 'C.O.P. Working For The Machine' című tribute albumra felkerült a legendás 'Ne Várj Rám' című L.I.E.S. – C.O.P. dal 1993-ból, archív bónusz track-ként...

Mindezek mellett természetesen kalandjaikat, élményeiket is megzenésítették, s olyan nagy klasszikusok születtek, mint az 'Út, a Szex, és a Rock N Roll' vagy a 'Ne Sírj (Csak Szopj)' vagy akár a 'Cocaine Cowboy'. Hazaérkezésük után azonnal csatlakozott a fenekarhoz B.'la el Chico, aki a szólógitáros posztot tölti be Sally the Lizard után.

2008 decemberében egy holland, Fehér Hó, Zöld Karácsony elnevezésű turné indult volna, de ezt az utolsó pillanatban, Bimm–Bamm súlyos ínhüvelygyulladása miatt elhalasztották. 2009 nyarának elején azonban megjelent az újabb album, mely a 2008–as Cocaine Cowboy turné emlékeit idézte fel.

A L.I.E.S. továbbá 2010-ben is visszatért egy új lemezzel. 2012-ben pedig elkészült a következő album 'IV' címmel.

Bővebb infók, friss hírek a "fenekarról": www.facebook.com/L.I.E.S.fenekar


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [524. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás