Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CULT OF LILITH - animációs klip-premier az izlandi tech-death bandától: 'Profeta Paloma'


2021-09-19

Az izlandi technikás death metal banda egy évvel ezelőtt, 2020. szeptember 4-én adta ki első nagylemezét, ami a 'Mara' címet kapta. A kiadásért a legendás Metal Blade Records felelt.

A 2015 elején alakult, Reykjavik-beli Cult Of Lilith zenekar egy izlandi gitáros / zeneszerző, Daniel Þór Hannesson projektje. Jón Haukur Petursson énekessel és az olasz Dark Lunacy együttesből ismert Alessandro Vagnoni dobossal kiegészülve, Hannesson debütálásképpen egy öt-számos EP-t vett fel, 'Arkanum' címen. A 2016. január 22-én megjelent 'Arkanum' lemez keverését és maszterizálását Manuele Pesaresi végezte, a Dyne Engine stúdióban.

Több mint 4 évet kellett várni, de a tavalyi évre végre megszületett a Cult Of Lilith első nagylemeze, ami 'Mara' címmel jelent meg, 2020. szeptember 4-én, a Metal Blade Records kiadó jóvoltából.

A Cult Of Lilith teljes felállása 2018-ra szilárdult meg, miután bevették a csapatba Mario Infantes Ávalos énekest. Többek közt neki köszönhetően forrott ki a banda "valódi hangzása".

"Stílusát tekintve a 'Mara' album jóval változatosabb és kimunkáltabb, mint az 'Arkanum', de ugyanakkor a kompozíciók alapvető, esszenciális ötletei és megoldásai nem különböznek. Annak idején még másik énekesünk volt, akinek teljesen más volt a stílusa; viszont ez is nagy mértékben járult hozzá a banda hangzásának fejlődéséhez. Mario-nak meglehetősen széleskörű a skálája; az ő hangja tökéletesen passzol sokszínű zenénkhez. Ugyanakkor megszólalás tekintetében is sokat változtunk: a 'Mara' jóval keményebb, ütősebb, lényegretörőbb és erősebb, mint az 'Arkanum', köszönhetően a fantasztikus Dave Otero-nak, aki elvégezte az album keverését és maszterizálását".

A 'Mara' hangmérnöki munkái két fázisban zajlottak: a dob-témákat a Dutch Ice Productions Stúdióban végezték el, a világhírű hangmérnök, Chris van der Valk (Hail Of Bullets) közreműködésében; míg minden más témát Kristján Jóhann Júlíusson gitáros saját stúdiójában (Krummafótur Studio) rögzítettek. A végeredmény önmagáért beszél: egy izgalmas, új fejezete veszi kezdetét Izland (és minden bizonnyal az egész világ) extrém metal-színtéren!

A tracklista:
01. Cosmic Maelstrom
02. Purple Tide
03. Enter the Mancubus
04. Atlas
05. Comatose
06. Profeta Paloma
07. Zángano
08. Le Soupir du Fantôme

Az album itt rendelhető meg különféle változatban. Egy évvel a megjelenés után megosztották a 'Profeta Paloma' dal hivatalos animációs videóját. Íme a premier:

Ízelítőképpen alább elérhető az első előzetes, a 'Cosmic Maelstrom' című szám (plusz annak dobos playthrough-klipje), valamint megtekinthető a 'Purple Tide' dal hivatalos videoklipje, amit Puskás Dániel (Valhallartworks) rendezett.

Alább elérhető a 'Purple Tide' és a 'Cosmic Maelstrom' gitáros és basszusgitáros playthrough-videója is:

Így készült a 'Purple Tide' videoklipje:

Az album megjelenését követően bemutatták az 'Atlas' című szám hivatalos videóját, amiben az Une Misère frontembere, Jón Már vendégeskedik:

A teljes albumot itt lehet végighallgatni:

A Cult Of Lilith jelenlegi felállása így néz ki:

Mario Infantes Ávalos - ének
Daniel Þór Hannesson - gitár / dalszerzés és hangszerelés
Kristján Jóhann Júlíusson - gitár / dalszerzés és hangszerelés
Samúel Örn Böðvarsson - basszusgitár
Kjartan Harðarson - dobok

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/cultoflilithband


CULT OF LILITH - animációs klip-premier az izlandi tech-death bandától: 'Profeta Paloma'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás