Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elhunyt Jamie Oldaker, az Eric Clapton- és az Ace Frehley-banda egykori dobosa


2020-07-17

A Frehley's Comet együttes egykori dobosa, Jamie Oldaker 68 éves korában hunyt el, 2020. július 16-án.

Magas színvonalú dob-tehetségének köszönhetően, Jamie Oldaker nevét a zeneipar legnagyobb nevei között emlegetik. Első zenekara a Rogues Five volt, ami a '60-as évek közepén fellépett a The Doors előzenekaraként is. Oldaker-t 2010-ben iktatták be az Oklahoma Music Hall Of Fame dicsőségfalára. Amellett, hogy olyan elaődókkal turnézott és stúdiózott, mint Eric Clapton, Peter Frampton, Bob Seger, Ace Frehley, Leon Russell és Stephen Stills, pályafutása során Oldaker megalapított egy The Tractors nevű zenekart, illetve oszlopos tagja volt Ronnie Dunn country-zenész együttesének is (teljes munkásságát a Wikipédián lehet megtekinteni).

Oldaker az utóbbi években komoly rák-problémákkal küzdött. Életét 2020. július 16-án vesztette, családja körében, Tulsa-beli otthonában - közölte a Tulsa World.

A zenész halálára több neves kollégája, barátja reagált. Eric Clapton közleményében például Oldaker sajátos zenei témáit méltatta, mondván "ennek a fickónak igazán egyedi dob-játéka volt. Sosem hallottam még az övéhez fogható, erős pergésű dobokat; a basszus-dob témái pedig sziklaszilárdan szóltak. Ő egy különleges egyedi ember volt, aki tökéletesen passzolt szinte minden bandába. Egy olyan személy, akinek a dobolás volt az élete. Emellett rendkívüli egyénisége is volt. Akár egész éjszaka tudtam hallgatni a monológjait. Tudása hatalmas volt; a szemében pedig tűz égett".


Elhunyt Jamie Oldaker, az Eric Clapton- és az Ace Frehley-banda egykori dobosa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás