Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [527. rész]


2020-07-18

Itt egy kis maori-metal szamoa módra!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 527. rész

SHEPHERDS REIGN - 'Le Manu'

A Shepherds Reign egy új-zélandi "maori metal" banda, amely eredetileg 2013-ban alakult, az első lemezük pedig 2018 őszén jelent meg - saját kiadásban. Lemezkiadójuk azóta sincs, de a banda iránt a világ minden tájáról érdeklődnek az illetékesek.

"Büszke polinéz metal banda vagyunk Dél-Aucklandből. A kultúránkat be akarjuk építeni a zenénkbe".

A csapat a legfőbb zenei hatásai közé olyan bandákat sorol, mint a Gojira, a Metallica, az Avenged Sevenfold, a Dream Theater vagy a Disturbed.

A Shepherds Reign debütáló albuma - amit egyenesen a bandáról neveztek el - 2018. szeptember 21-én látott napvilágot, rajta 8 dallal. Ezt követte 2019 augusztusában a 'Legend (Resurrected)' című single-dal, majd a 'Le Manu' kislemez.

A videoklipen is megfilmesített 'Le Manu' különlegességét többek közt az adja, hogy a banda tagjai szamoa őseik emlékére, valamint a szamoai kanyarójárvány áldozatai előtt tisztelegve, eredeti szamoa nyelven énekelik a nótát. A dalba továbbá beépítették a Siva Tau-t, azt a tradicionális maori harci táncot - más néven a hakát -, amelyet többek között az All Blacks nevű új-zélandi rögbi-csapat is előad a meccseik előtt.

2020 áprilisában kiadták a 'Legend' című szám akusztikus változatát is. Ez, valamint a banda többi felvétele, kiadványa elérhető, megvásárolható a Bandcamp-en.

A bandáról friss hírek és bővebb infók pedig a Facebookon olvashatók.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [527. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás