Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

2021-ben új albummal tér vissza a NIGHTFALL


2020-07-20

A görög extrém / dark metal banda 8 év kihagyás után rögzít új albumot.

A Nightfall egy görög extrém / dark metal banda, amit Efthimis Karadimas énekes-basszusgitáros alapított 1991-ben. Világszerte őket tartják a "mediterrán black metal" műfaj egyik zászlóvivő bandájának, az Inchiuvatu és a Moonspell zenekarok mellett.

Karadimas néhány hónappal a banda megalakulását követően kiadta a 'Vanity' demó-lemezt. A négy-számos demóra a francia Holy Records figyelt fel akkoriban, amikor üzletpolitikájukat igyekeztek széleskörűbbé tenni. A szerződés megköttetett, a Nighfall pedig kiadta első hivatalos lemezét, a 'Parade into Centuries'-t (1992). Ez az album meglehetősen sikeres lett; mind a Nightfall, mind a Holy Records magas profitot húzott. Ennek a partnerkapcsolatnak köszönhetően több európai országban (főként Franciaprszágban) felélénkült a görög metal-albumok iránti kereslet.

A Nightfall a '90-es években végig a Holy Records kötelékében állt - itt jelent meg az 1994-es 'Macabre Sunsets', az 1995-ös 'Athenian Echoes', az 1997-es 'Lesbian Show' és az 1999-es 'Diva Futura'. Ebben az évtizedben rendszeresen turnézott a csapat Európa-szerte. A felállásbeli változások természetesen elkerülhetetlenek voltak: szinte minden albumon más-más zenészek játszottak - Karadimas maradt az egyetlen állandó tag. A korai években Chris Adamou volt a ritmusgitáros, Costas Savvidis a dobos, Jim Agelopoulos, majd Phil Anton pedig a szólógitáros. 2001 nyarán - néhány koncert erejéig - csatlakozott a bandához a Firewind-ből ismert billentyűs, Bob Katsionis, valamint Mark Cross (Helloween, Metalium) dobos és Mike Galiatsos (Blind Justice) gitáros is. Katsionis később átvette a gitárosi posztot is, azonban nem sokkal később ő és Cross kiléptek, hogy megalapítsák a szintén sikeressé vált Firewind-et.

A 2000-es években a Nightfall zenei irányzatot váltott; ezzel együtt pedig kiadót is váltottak: a görög Black Lotus Records-hoz igazoltak, akiknek égisze alatt két albumuk jelent meg; a 2003-as 'I Am Jesus' és a 2005-ös 'Lyssa: Rural Gods and Astonishing Punishments'. Az utóbbin a későbbi Rotting Christ tag, George Bokos gitározott. Szintén 2005-ben történt, hogy a banda dobosa, (1999-től) George Kollias belépett a neves amerikai death metal bandába, a Nile-ba.

A 2000-es évek derekán a banda átmenetileg feloszlott (habár ezzel kapcsolatban nem adtak ki közleményt). 2009-ben Stathis Kassios (aki Efthimis Karadimas egykori billentyűs munkatársa volt) bemutatta barátjának Evan Hensley gitárost, akivel közösen ismét nekiláttak a stúdió-munkáknak. A német dobos / producer Jörg Uken szintén Karadimas meghívására érkezett a bandába. Az új felállást 2010 elején mutatták be. A banda új irányzata felkeltette az amerikai kiadó, a Metal Blade Records figyelmét; a csapat pedig rögtön kapott is a alkalmon, és meg is kötte új lemezszerződését.

2010 augusztusában megjelent a Nightfall visszatérő nagylemeze, az 'Astron Black and the Thirty Tyrants'. A Metal Blade által gondozott albumot a világ minden táján pozitív kritikákkal illette a sajtó és a rajongótábor. A lemez borítóját a híres amerikai művész, Travis Smith tervezte.

2011-ben a banda két új taggal bővült, a gitáros Constantine és a basszer Stathis Ridishost személyében. 2013-ra elkészült az újabb album, a 'Cassiopeia'. A lemez-felvételek négy különböző helyen zajlottak: az ének- és a billentyű-részek Görögországban, a Soundflakes és a Cyberia stúdiókban; a dobok Németországban a Soundlodge-ban; a gitár és a basszus pedig Amerikában, a Tennessee-i Boomcave-ben. A "A 'Cassiopeia' old-school heavy metal stílusban fogant; a gitár-témák Mercyful Fate-re és King Diamond-ra hajaznak... és mindez a Nightfall sajátos stílusában" - olvasható a hivatalos közleményben.

Néhány év kihagyást követően 2020 nyarán érkeztek a friss hírek: a Nightfall új lemezszerződést kötött a Season Of Mist kiadóval. Egyúttal kiderült az is, hogy a csapat 2021-ben új stúdióalbumot ad ki!

Efthimis Karadimas énekes így nyilatkozott: "Nagyon örülünk, hogy a Season Of Mist kiadóval köthettünk szerződést! Mi magunk is a '80-as években nőttünk fel, amikor a kiadók elkezdték felkarolni az előadókat. Jelenlegi tudásunk alapján kijelenthető, hogy a Season Of Mist szó szerint felkarolja őket, és egy fantasztikus dolog!".

A Season Of Mist első körben a Nightfall '90-es évekbeli albumait adja ki újra (melyek eredetileg a Holy Records szárnyai alatt jelentek meg. "...Aztán koncertezni is fogunk - előadjuk a régi nótákat, és olyan dalokat is, amik még sosem hangzottak el élőben" - tette hozzá Karadimas.

A soron következő nagylemez kapcsán a frontember elmondta, hogy a depresszió lesz a központi koncepcionális téma: "...Ez az a szörnyeteg, ami mélyen belevetette a fogát a lelkembe; ezért úgy döntöttem, kiírom magamból a dolgokat, és megosztom élményeimet a világ metalistáival. Részemről ennyit tudok felajánlani a depresszió elleni, hatalmas küzdelemben. Ha nem állítjuk meg ezt a dolgot, élve felfal minket... Osszátok meg ti is a fájdalmaitokat; beszéljetek róluk nyíltan. Ez ugyanis az egyetlen módja annak, hogy legyőzd az elméd démonait".

"Biztosak vagyunk abban, hogy a Season Of Mist stábja a legmegfelelőbb csapat, ami üzenetünk célba juttatásához asszisztál. Magabiztosnak érezzük magunkat, és ez nagyszerű!".

Másik hír, hogy a Season Of Mist újra kiadja a Nightfall teljes diszkográfiáját, digitális formában. A Nightfall albumai tehát ezentúl megtalálhatók többek közt a Spotify-on is!

A Nightfall jelenlegi felállása így néz ki:

Efthimis Karadimas - basszusgitár, ének
Mike Galiatsos - gitár
Kostas Kyriakopoulos - gitár
Fotis Benardo - dobok


2021-ben új albummal tér vissza a NIGHTFALL
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás