Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

'Hermitage' címmel született meg az új MOONSPELL album - itt az első ízelítő, a 'The Greater Good' dal!


2020-11-20

A veterán portugál extrém metal banda Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Ulver, Ghost) producerrel vette fel új albumát idén ősszel. Most hivatalosan is bejelentették a lemezt.

A Moonspell szeptember végén vonult stúdióba, hogy felvegye soron következő, 13. nagylemezét, amit 2021. február 26-án fog kiadni a Napalm Records és az énekes, Fernando Ribeiro saját cége, az Alma Mater Records. Az új album - ami a 'Hermitage' címet kapta - a banda közelgő, 30. évfordulójának ünnepe alkalmából jelenik meg.

A 'Hermitage' című album - ami a 2017-es '1755' album folytatása lesz - egy új dobos, Hugo Ribeiro közreműködésében készült el, Jaime Gomez Arellano (Paradise Lost, Ulver, Ghost) producer segítségével. Hugo Ribeiro (aki nem rokona Fernando-nak) Miguel "Mike" Gaspar helyét vette át a bandában, akinek távozási okait nem hozták nyilvánosságra.

A hivatalos közlemény szerint a 'Hermitage' "egyszerre szórakoztató és forradalmi; ugyanakkor egy grandiózus kaland, ami az emberi lét legsötétebb napjai körül forog. Az új dalok - mint például a 'The Greater Good' című vezető single - remekül felvázolják a Farkasok 2021-es modernitását; illetve tökéletesen leképezik a Moonspell tradícionális, dark / gothic stílusú dalszerzői jellegét. A banda ezúttal is álomszerű és dallamos zenei témákat vonultat fel, de ugyanakkor egy pillanatra sem fordítanak hátat metalista gyökereiknek, melyekre többnyire olyan underground legendák voltak a legnagyobb hatással, mint például a Bathory. Összességében kijelenthető, hogy a 'Hermitage' a Moonspell eddigi legmélyebb, legmeglepőbb és legepikusabb albuma".

Fernando Ribeiro frontember így nyilatkozott: "Tisztában vagyunk azzal, hogy zenei karrierünk végefelé közeledünk; vagy mondhatnám úgy is, hogy hamarosan eljön életünk tele... de minket nem érdekel, mit mondanak az emberek: szívben igenis fiatalok vagyunk; továbbra is mi vagyunk a "vezérfalka". Viszont az már érdekel minket, mit érzünk mi magunk, és mit éreznek a körülöttünk lévők... ez az album pedig pontosan erről szól. A 'Hermitage' a mi válaszunk a ti kérdéseitekre".

"Ilyen körülmények között úgy érezzük, zenei kalandozásunk a csúcsra ért. Ugyanis számunkra a zene nem algoritmusokról, vagy a technikai fejlődésről szól. Minket csak szimplán a zene érdekel. Ezen az albumon is a nagybetűs ZENE van előtérben, és ezt hamarosan ti is megtapasztalhatjátok".

"Ezzel a lemezzel fordítunk hátat a modernitás konvencióinak. Sikerült meggyőznönk magunkat, hogy ez a lemez csak rólunk - vagyis az emberiségről, egészében - szól. Mert a világ körülöttünk forog. De mégis - ipsi facto - senkik és semmik vagyunk, és véletlenül sem mi vagyunk a középpontban. A Moonspell célja, hogy a Nap utolsó fordulatával megírjuk az áltaunk legjobbnak vélt dal-kollekciót; dalszövegeink révén elmeséljünk néhány történetet, melyek hozzátok is közel állnak ezekben az elszigetelt időkben. Le szeretnénk ülni veletek egy asztalhoz, ahol a vacsora mellett megismerhetitek legbensőségesebb szavainkat, jegyzeteinket. Mintha közeli barátok lennénk... mint annak idején, amikor még a zene volt a legfontosabb. Anélkül, hogy beengednénk a gyűlöletet a szobába...".

"A 'Hermitage' egy szívélyes meghívó az egyszerűségbe. Az őszinteség irányába. Helyezzétek kényelembe magatokat, és szórakozzatok jól. Őszintén reméljük, hogy a ez a hívószó eljut hozzátok. Hálásan köszönjük előre is, hogy elfogadjátok a meghívásunkat. Vigyétek olyan helyre a zenénket, ahol önmagatok lehettek; ahol magány van, és a ZENÉN kívül semmi más nem számít. Egy titkos helyre; egy "remetelakba"..." - utalt az album címére [hermitage: remetelak] a frontember.

A 'Hermitage' borítója és dallistája így néz ki:

 

01. The Greater Good
02. Common Prayers
03. All Or Nothing
04. Hermitage
05. Entitlement
06. Solitarian
07. The Hermit Saints
08. Apophthegmata
09. Without Rule
10. City Quitter (outro)

Az album megjelenik különféle limitált változatokban, box-szett formájában. Az úgynevezett "Die-Hard Edition", a mediabook és a kazettás változat egy bónusz Candlemass-feldolgozással ('Darkness In Paradise') van kiegészítve; míg a "Deluxe Box" extraként magfában foglal egy 7 hüvelykes bakelitlemezt és egy másik bónusz track-et ('The Great Leap Forward'). Minderről és az előrendelésről bővebb infók itt találhatók.

Az első ízelítő, a 'The Greater Good' című szám hivatalos videója lentebb tekinthető meg.

"A 'The Greater Good' egy szociológiai koncepción alapszik, mely a tömeg, a sokaság előnyeit állítja szembe az egyén magányával. Sajnos a világ vezetői - és a civilek is - sokszor gonosz és gyilkos tetteket hajtanak végre önmaguk és különféle elvek, ideák és más egyének nevében; ezzel pedig elvesznek az emberiség valódi prioritásai... Az alábbi videó terveit én magam ötlöttem ki; majd Guilherme Henriques rendezővel (Gaerea, Crippled Black Phoenix, Schammasch) közösen megvalósítottuk azokat. A mondanivaló lényege, hogy mindannyian felelősek vagyunk azért, ami a világban jelenleg zajlik. Minden jóért, és a leghatalmasabb gonoszságokért egyaránt. Márpedig ez nem faj, gender, osztály-besorolás vagy képzettség kérdése. Ez egyszerűen a tudatról, a viselkedésről szól. Csakis mi menthetjük meg saját magunkat".

A Moonspell a 2017-es, '1755' című, portugál nyelvű stúdióalbumot követően kiadott egy 'Lisboa Under the Spell' című koncert-anyagot, valamint egy 'I'll See You in My Dreams' című EP-t is. 2019-ben továbbá egy 'Promo 1992 / Anno Satanæ' című válogatás-lemezzel örvendeztette meg a rajongókat a banda.


'Hermitage' címmel született meg az új MOONSPELL album - itt az első ízelítő, a 'The Greater Good' dal!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás