Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [531. rész]


2020-08-01

Egy modernkori southern / country banda határozza meg a mai alaphangulatot.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 531. rész

WHISKEY MYERS - 'Die Rockin''

A Whiskey Myers egy amerikai southern rock / red-dirt / country együttes, ami a texasi Palestine-ből származik. A banda felállását Cody Cannon (ének, akusztikus gitár), John Jeffers (szólógitár, slide-gitár, lap steel-gitár, vokálok), Cody Tate (szóló- és ritmusgitár), Jeff Hogg (dobok), Tony Kent (ütős hangszerek) és Jamey Gleaves (basszusgitáros) alkotja. Mindeddig öt albumot adtak ki - a legutóbbi 'Whiskey Myers' címmel látott napvilágot 2019 szeptemberében.


A Whiskey Myers 2008-ban jelentette meg bemutatkozó albumát, amit 'Road of Life' címmel láttak el. Ezt követte a 2011-es 'Firewater', ami a Billboard lista country kategóriájának első 30 helyezettje közé is bekerült, köszönhetően a 'Ballad of a Southern Man' című single-dalnak. 2014. február 4-én megjelent a Whiskey Myers harmadik sorlemeze, az 'Early Morning Shakes', ami az előzőhez hasonlóan meglehetősen pozitív kritikákat kapott a világ minden táján. 2016 szeptemberében eljött a negyedik stúdióalbum, a 'Mud' megjelenésének ideje. A csapat legutóbbi albuma - amit egyenesen 'Whiskey Myers' címmel illettek - 2019. szeptember 27-én látott napvilágot.

A banda két tehetséges gitáros, Cody Cannon és John Jeffers barátságából született meg, akik mindketten olyan legendás előadókért rajonganak, mint a Lynyrd Skynyrd, Hank Williams Jr. vagy Waylon Jennings. Miután csatlakozott hozzájuk Cannon munkatársa és jóbarátja, Cody Tate, eldöntötték, hogy Lucky Southern-nek nevezik bandájukat. Néhány kisebb klub-koncertet követően azonban nagyobb ambícióik lettek a srácoknak: egy komolyabb bandát akartak csinálni a Lucky Southern-ből. Ezért bevettek soraikba egy Jeff Hogg nevű profi dobost, valamint Cannon unokatestvérét, Gary Brown-t (aki eleinte semmilyen hangszeren nem játszott, de rövid időn belül megtanult basszusgitározni). Ekkoriban a csapat számos koncertet adott Texas-szerte, és gyorsan ki is építették stabil rajongótáborukat.

2018-ban a banda szerephez jutott Kevin Costner Paramount Network-sorozatában, a Yellowstone négy epizódjában. Ennek köszönhetően három nagylemezük is felkerült az iTunes country chart top 10-es listájára. Legújabb nagylemezük, a 'Mud' konkrétan az első lett a listán; a 'Stone' című számuk pedig 9. helyen végzett az összes műfaj listáján. Ez a lemez nem mellesleg a 6. lett az elsőszámú, 200-as Billboard-toplistán, ami igen komoly teljesítmény!

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.whiskeymyers.com

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [531. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás