Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [532. rész]


2020-08-05

Ma egy úgynevezett "all-star" amerikai black metal banda debütáló dalát hallgatjuk.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 532. rész

SCOUR - 'Dispatched'

A Scour egy amerikai black metal banda, amit az egykori Pantera / Down frontember Phil Anselmo alapított 2015-ben. A banda eredeti felállását az alábbi tagok alkották Anselmo mellett: John Jarvis (Pig Destroyer, Agoraphobic Nosebleed, Fulgora) basszer, Derek Engemann (Cattle Decapitation) és Chase Fraser (Decrepit Birth, ex-Animosity) gitárosok, valamint Jesse Schobel (Strong Intention, Cast The Stone) dobos.

2016. május 12-én jelent meg a Scour zenekar első single-dala, a 'Dispached'; később pedig nyilvánossá vált a 'Tear Gas' című szám is. A dalok a banda 2016. július 15-én kiadott debütáló, 'Grey' című EP-jére kerültek fel, négy másik szám társaságában. A lemezt - amit Dave Otero (Cephalic Carnage, Cattle Decapitation, Cobalt, Khemmis) producelte - Anselmo saját kiadója, a Housecore gondozza.

A Scour zenei stílusa kapcsán Anselmo a következőket nyilatkozta: "Van egy srác ebben a bandában, aki a Cattle Decapition-ből érkezett... Na, valami olyasmi zenét kell elképzelni. Inkább azt mondanám, hogy modern black metalos, thrash-es típusú bandáról van szó. De persze beleviszem a dologba a saját csavarjaimat is. Nekem nem kell úgy megszólalnom, mint a Gorgoroth-os srácoknak, ahhoz, hogy ki tudjam fejezni magam. Ebben a műfajban sokféleképpen lehet énekelni; és én ki is használom ezeket a lehetőségeket".

"Faszául éreztük magunkat az első Scour-projekt munkálatai közben. Habár a dalok rövidek, de rendkívül ütősek, mivel azon voltunk, hogy csak a lényeget emeljük ki. Dalszövegek tekintetében is arra törekedtem, hogy minél provokatívabbak és abszurdabbak legyünk; a performansz pedig a lehető legnyersebben szóljon. Bízom benne, hogy minden extrém-metal rajongó élvezni fogja ezt az albumot, legalább annyira, mint mi magunk. Tulajdonképpen azóta nem játszottam ilyen zenét, amióta nem létezik a Christ Inversion (1994-1997) zenekar; szóval a Scour remek kis nosztalgia számomra. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a projekthez!" - tette hozzá a frontember a debütáló albummal kapcsolatban.

A Scour zenekar első koncertje eredetileg a 2017. február 22. és 25. között megrendezésre kerülő, norvégiai (Bergen) Blastfest-en zajlott volna le, az USF Verftet színpadán, de a fesztivál szervezői - a gyenge jegyeladási mutatókra hivatkozva - lefújták a teljes rendezvényt. A Scour így végül 2017. február 19-én, vasárnap adta debütáló koncertjét, a New Orleans-i One Eyed Jacks klubban. A koncert során elhangzott a banda teljes debütáló EP-je, valamint néhány Pantera-klasszikus feldolgozása is.

2017 májusában a Scour új dobost mutatott be, Adam Jarvis (Misery Index, Pig Destroyer) személyében. Jarvis 2017. június 14-én, a híres brooklyni Saint Vitus bárban adta első koncertjét a Scour színeiben. A banda négy nappal később fellépett a francia Hellfest-en is.

2017 novemberében megjelent a Scour második mini-albuma, a 'Red', amire 6 újabb szám került fel, közel 16 percben. Ezt az EP-t követi majd a közeljövőben a Scour harmadik, 'Black' című mini-lemeze. Mindhárom EP Anselmo saját, Nodferatu's Lair stúdiójában került rögzítésre, Steve Berrigan (Down, Eyehategod, Haarp, Classhole, stb.) hangmérnök társaságában. A 'Black' hanganyagának keverését ezúttal is Dave Otero (Cattle Decapitation, Cephalic Carnage, Cobalt, Khemmis) végzi el, a Flatline Audio falai között. A 'Black' lesz a banda EP-trilógiájának utolsó része.

Amíg azonban a 'Black' EP bejelentése várat magára, a Scour 2019. november 29-én kiadott egy ingyenes digitális single-dalt; méghozzá a Bathory zenekar 'Massacre' című számának feldolgozását. Azóta csend honol a Scour háza táján; lévén a banda tagjai meglehetősen elfoglaltak egyéb projektjeikben, eredeti bandáikban.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/scourband

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [532. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás