Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

VELVET VIPER - remaszterizált változatban jelennek meg újra a kultikus Zed Yago-albumok


2020-08-07

A legendás német heavy metal banda, a Zed Yago utódja, a Velvet Viper együttes felújított formában dobja újra piacra a nyolcvanas évek végéről származó 'From Over Yonder' és 'Pilgrimage' albumokat.

A Zed Yago 1988-as 'From Over Yonder' és 1989-es 'Pilgrimage' albumai remaszterizált formában jelennek meg, ezúttal a Velvet Viper neve alatt. Az albumokat Ralf Basten és Jan Němec keverte újra, a Studio M. falai között; a remaszterizálást pedig Alexander Krull (Atrocity) látta el, a Mastersound Stúdióban. Mindkét album bónusz dalokkal kiegészítve jelenik meg.

A 'From Over Yonder' új változatára három extra tétel került fel: a 'Rebel Ladies' és a 'Rockin’ For The Nation' müncheni, illetve londoni koncertfelvétele (1989-ből), valamint egy vadonatúj nóta, a 'The Schmied'.

A 'Pilgrimage' album 2020-as verziója négy újrarögzített Zed Yago dallal ('Merlin', 'HM Rebels', 'King Arthur', 'Ring Of Stone') lát napvilágot - ezek egyike sem szerepelt az eredeti 'Pilgrimage' albumon.

A Massacre Records jóvoltából megjelenő remaszterizált albumok egyes ízelítő dalai lentebb érhetők el. Az előrendeléseket itt lehet leadni (CD-n, LP-n és digitális formában).

A Velvet Viper nevezetű, német power / heavy metal zenekar eredetileg 1990-ben alakult Hamburgban, Jutta Weinhold énekesnő és a már elhunyt Bubi the Schmied dobos által, akik ezt megelőzően a Zed Yago nevű csapatban játszottak együtt. Miután minden posztra megtalálták a zenészeket, 1991-ben kiadták első albumukat, amely a banda nevét viselte. 1992-ben megjelent második lemezük, 'The 4th Quest for Fantasy' címmel, ám 1993-ban a zenekar visszavonult.

2017-ben Jutta úgy döntött, feléleszti a projektet, és új tagokat gyűjtött maga mellé. A megújult csapat azóta két új albumot is kiadott; a 2018-as 'Respice Finem' és a 2019-es 'The Pale Man Is Holding a Broken Heart' című anyagokat. Érdekesség, hogy a folyamatosan aktívan zenélő Jutta Weinhold 72 (!) éves - élő példája annak, hogy a metalzene valóban kortalan.


VELVET VIPER - remaszterizált változatban jelennek meg újra a kultikus Zed Yago-albumok
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás