Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [533. rész]


2020-08-08

Soha nem elég...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 533. rész

MEGAHERZ - 'Nicht Genug'

A Megaherz egy német indusztriális metalbanda, amit 1993-ban alapítottak Eichenau városában.

A Megaherz fennállása során számos stílusváltáson átesett: a kezdetekben leginkább sötéthumorú, Faith No More-féle alternatív metalban utaztak; később pedig a Rammstein-ra és az Oomph!-ra hajazva indusztriális metal irányba váltottak. Korai albumaikon legalább egy dal volt, ami egy német népmesét dolgozott fel - ilyen volt a 'Hänschen klein' ("Little Hans") a 'Herzwerk' albumon, a 'Rapunzel' a 'Kopfschuss' albumon, a 'Windkind' ("Wind child") a 'Himmelfahrt'-on vagy az 'I.M Rumpelstilzchen' ("Tűzmanócska") a 'Herzwerk II'-n.

Az 1993-as megalakulás óta a banda több felállásbeli változtatást eszközölt. 1995 óta csak Christian Bystron gitáros és Wenz Weninger basszusgitáros az állandó tag; de Alexander Wesselsky énekes 2003-as kiválása óta egyetlen alapító sem szerepel a zenekarban.

A Megaherz meglehetősen magasra helyezte a 2014-es, 'Zombieland' (Napalm Records) és 'Erdwärts' (EP, 2015, Napalm Records) című kiadványaival (a 'Zombieland' például felkerült a hivatalos német zenei toplista 17. helyére); 2018 elején pedig eljött az idő egy újabb nagy projekt bemutatására. A Megaherz ezúttal új szférákba látogatott; lévén elkészült és megjelent az új, 'Komet' című stúdióalbum, ami egy "tökéletesen ötvözött metal- / rock- / gothic-mozaik".

A 'Komet' album lelke kézzelfogható: "kompromisszumot nem tűrő és emócionális". Zeneileg és dalszövegileg is kemény. "Másrészről pedig szívmelengető" - jegyezte meg a frontember, Lex, aki szerint "újabb mélységekbe, illetve a banda megújult kozmoszába repíti a hallgatót" a 'Komet' album. A műfaj azonban továbbra is a "Neue Deutsche Härte", ami maga a Megaherz sajátossága.

A 'Komet' című stúdiólemezükkel a Megaherz tagjai minden eddiginél mélyebbre ásnak a műfaj bugyraiban. Ezt bizonyítja az aktuális klipes dal is, ami a 'Nicht Genug' című számhoz készült. Az új lemezről egyébként elsőként a 'Vorhang Auf' című szám videoklipje látott napvilágot (ezt a kisfilmet Londonban forgatták, a Video Ink stábja és Adam Barker rendezésében); később pedig megjelent a 'Komet' címadó számának kisfilmje is.

Néhány turné és két év elteltével a Megaherz új stúdióalbumon dolgozik - ennek megjelenése 2020 végére / 2021 elejére várható.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/OfficialMegaherz

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [533. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás