Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Of Sunless Realms' címmel új EP-t ad ki a tech-death metalista INFERI zenekar - itt az első dal-premier, az 'Aeons Torn'!


2020-08-26

Az Inferi zenekar új, öt-számos mini-lemeze, az 'Of Sunless Realms' 2020. október 9-én jelenik meg, a The Artisan Era kiadó jóvoltából.

Az 'Of Sunless Realms' EP a banda 2019-es kiadványa, a 'The End of an Era | Rebirth' folytatása; "egy újabb szintlépés a zenekar folytatólagos evolúciójában, ami a 2018-as 'Revenant' albummal vette kezdetét". 

Most, 2020-ban - amikor a COVID-19 járvány okán minden turnét le kellett fújni - az Inferi kihasználta szabadidejét, és megalkotta az 'Of Sunless Realms' EP-t, ami "magán viseli a banda által sajátos módon kialakított hangzást, melynek alapjai a fogós dallamok, a nagyzenekari témák, a magas szintű agresszió, valamint a bombasztikus és robbanékony zenei témák, amik a maguk módján egyben elegánsak is.

Az 'Of Sunless Realms' lentebb látható borítóját egy neves fantasy-művész, Helge C. Balzer készítette. Íme a mű és a dallista:

01. The Abhorrent Art
02. Eldritch Evolution
03. Spellbound Unearthed Terror
04. The Summoning
05. Aeons Torn

"Néhány hónappal ezelőtt elkezdtünk dolgozni egy új nagylemezen, de mivel a 2020-as év rengeteg meglepetéssel szolgált nekünk, úgy döntöttünk, mi is húzunk valami váratlant, és kihasználjuk a karantén nyújtotta lehetőségeket. Ennek végeredményeképpen született meg az új EP, az 'Of Sunless Realms'. Egyébként továbbra is dolgozunk a nagylemezen, és mindannyian azon vagyunk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból" - írja közleményében az Inferi.

Íme a legújabb Inferi-dal, az 'Aeons Torn':

Az 'Of Sunless Realms' első ízelítője itt érhető el:

Az Inferi egy amerikai melodic death metal banda, ami Nashville-ben alakult 2006-ban. A csapat a klasszikus melodic-metal hangzást ötvözi "kegyetlen technikássággal". Az Inferi dalaiban melódia és virtuozitás egyenlő arányban szerepel. Dalszerzői munka szempontjából a szokásos extrém metal műfajtól eltérő munkát művel a banda.

Legutóbbi, ötödik albumát Mike Low és Zak Denham hangmérnökökkel rögzítette a banda. A 2019. április 12-én megjelent 'The End of an Era | Rebirth' a 2009-ben megjelent 'The End of an Era' "felújított" változata - "az új lemez áthidalja a banda korábbi, melo-death metalista hangzása és újabb tech-death stílusa közötti űrt". A csapat tulajdonképpen a 2014-es 'The Path of Apotheosis' című albumával futott be a nemzetközi színtéren, de a legnagyobb sikereket a 2016-os 'Revenant' albummal aratta.

Az új kiadványon az eredeti 'The End of an Era' album dalainak "basszus- és dob-témák tekintetében megerősített" változata hallható. Emellett természetesen a produkciós munka is jóval erősebb, robosztusabb az eredeti műhöz képest.

Malcolm Pugh gitáros így nyilatkozott a 'The End of an Era | Rebirth' album kapcsán: "Nagyon örülök, hogy ez a projekt végre kiforrott. Hosszú ideje vártam már, hogy újrarögzítsük ezt a lemezt, és most - bandánk valahavolt legerősebb felállásával - végre megtörtént a dolog. Azt hiszem, a régebbi rajongók épp olyan elégedettek lesznek ezekkel a felvételekkel, mint az új hallgatók. Bandánk zenéje ezáltal új, széleskörűbb perspektívákat kapott".

A tracklista:
01. The Ruin Of Mankind (ft. Ryan Cho)
02. Gatherings In The Chamber Of Madness
03. The Endless Siege
04. A New Breed Of Savior
05. Sentenced To Eternal Life
06. The War Machine Embodiment
07. The Warrior's Infinite Opus
08. Quest For The Trinity
09. Forged In The Phlegethon (ft. Eric Brown / Nekrogoblikon)
10. Cursed Unholy

Nemrég megjelent 'Quest For The Trinity' szöveges videó lentebb elérhető, a korábban bemutatott 'Forged In The Phlegethon' lyric-videóval egyetemben (ez utóbbi dalban Eric Brown, a banda eredeti dobosa - aki jelenleg a Nekrogoblikon tagja - vendég-vokálozik). Lentebb továbbá teljes egészében meghallgatható a banda előző, 'Revenant' című stúdiólemeze:

Az Inferi hivatalos Facebook-oldalán bővebb infók olvashatók a kiadványokról és a turnékról.


'Of Sunless Realms' címmel új EP-t ad ki a tech-death metalista INFERI zenekar - itt az első dal-premier, az 'Aeons Torn'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás