Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [535. rész]


2020-08-17

Érdemes csupa fülnek lenni!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 535. rész

DARK SARAH - 'All Ears!'

A Dark Sarah egy finn szimfónikus metal-projekt, amit az Amberian Dawn zenekarból 2012-ben kivált Heidi Parviainen énekesnő alapított.

"Már évek óta tervezem új projektem, de az Amberian Dawn miatt eddig nem jutott igazán időm rá" - nyilatkozta annak idején Parvainen. "2011-ben azonban, még idő előtt sikerült nekilátnom a dolgoknak, és miután kiléptem a Dawn-ból, már csak erre koncentráltam. A Dark Sarah-val az egyik legnagyobb álmom vált valóra. És ki tudja, mit hoz még a jövő?!"...

Ez a jövő igencsak fényesnek bizonyult; ugyanis a Dark Sarah azóta négy sikeres, koncepcionális nagylemezt adott ki a Napalm Records szárnyai alatt. A legutóbbi album, a 'Grim' újonnan jelent meg; 2020. július 17-én!

Heidi korábban a projekt nevével kapcsolatban az alábbiakat mondta: "A Dark Sarah, mint elnevezés, az első önálló dalszövegem nyomán született meg. A történet egy nőről szól, aki nagyon nehéz időket él meg - pontosabban: a férje az oltár előtt hagyja el őt. A nő majdnem teljesen összeomlik, de hirtelen átalakul egy teljesen új személyiséggé, önmaga sötét énjévé, Sötét Sarah-vá... Annyira belemerültem ebbe a sztoriba, hogy el is neveztem a projektet, valamint magamat mint alter-egó, Dark Sarah-nak. Plusz azért is tetszik, mert úgy hangzik, mint egy szuperhős vagy egy rajzfilm-figura neve (gondoljunk csak Jekyll-re és Hyde-re, vagy éppen a Macskanőre), akiknek mindnek megvan a saját metamorfózisa"...


A Dark Sarah egy új tündérmesét alkotott meg negyedik stúdióalbuma, a 'Grim' formájában. A csapat új dalai új dimenziókba emelik a projekt zenei jellegzetességeit (kristálytiszta vokálok, súlyos gitárok, kísérteties horror-fantasy témák). A koncepcionális történetben alapvetően egy új, mágikus erőkkel rendelkező karakterrel (Luna) ismerkedhetünk meg, de a banda ezúttal egy "égitestekkel, hollókkal és nyúlfejű emberekkel teli mítikus, szürreális világba kalauzolja a hallgatókat és nézőket". A Dark Sarah zenei intenzitása pedig egy "mesterien megkomponált, filmzenei metal-saga" formájában valósul meg, melynek révén "garantált az érzelmek kitörése, a libabőr és a lebilincselt lélek".

Heidi Parviainen énekesnő így nyilatkozott a 'Grim' album kapcsán: "Új albumunk, amit 'Grim'-nek neveztünk el - hasonlóan a korábbi anyagainkhoz - egy koncepcionális lemez, de ezúttal egy teljesen új, modern horror-fantasy történettel álltunk elő. Zenei tekintetben a 'Grim' szintén modernebb hangzást képvisel; egyúttal pedig felvezetője mindannak, amire a jövőben számítani kell tőlünk. A szokásos “Dark Sarah-csavar" persze most sem marad el. Egyébiránt totálian elégedettek vagyunk az új albummal, és nagyon élveztük annak elkészítését. Arról nem is beszélve, hogy egy új vizuális brand-et alkottunk meg: eme zord világ kitalálása pedig már önmagában egy különleges kaland volt!".

A Dark Sarah jelenlegi felállását - az énekesnő Parviainen mellett - Sami-Petri Salonen és Erkka Korhonen gitárosok, Rude Rothstén basszusgitáros és Thomas Tunkkari dobos alkotja.

A 'Grim' albumot 2020. július 17-én adta ki a Napalm Records, az alább látható borítóval és dallistával: 

A tracklista:
01. My Name Is Luna
02. The Chosen One
03. Illuminate
04. Melancholia
05. Iceheart
06. La Folie Verte
07. The Wolf And The Maiden (feat. JP Leppäluoto / Wolf)
08. The Hex
09. All Ears!
10. The Devil’s Peak
11. Mörk (feat. Jasse Jatala / Mörk)
12. The Dark Throne

A 'Grim' első single-dala, a 'Melancholia' volt, amit követett az 'All Ears!' című szám kisfilmje, melyben a főhős Luna megbabonázza Grim lakosait, hogy egyesítve őket, egy hatalmas hadsereget hozzon létre, akik szembe szállnak az ellenséggel. Parviainen elmondta: "Az 'All Ears!' egy hívószó: egyesüljön mindanki, aki szerint a mesék, a szörnyetegek és a bizonyos mágiák mögött erő lapul! Lépjetek be a boszorkányok gyülekezetébe! Az 'All Ears!' narratívája egyébként a 'Grim' album történet-vonalát követi. Miután főhősnőnk, Luna megbabonázta Grim lakóit, hadsereget épít, akik felveszik a harcot a gonosz szörnyeteg, Mörk ellenében, aki a várost terrorizálja. A hallgatók egyébként ebben a dalban kaphatnak ízelítőt új vendégünk, Jasse Jatala hozzájárulásából - ő szólal meg Mörk hangján. A 'Grim' koncepcionális történetét nem mellesleg kiadjuk könyv formájában is - ez az albummal egyidőben jelenik meg; így a rajongók még mélyebbre áshatják magukat a történetben".

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [535. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás