Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Közös albumot rögzített a TNT gitárosa, Ronni Le Tekrø és Ledfoot


2020-09-01

Az 'A Death Divine' című album két tehetséges gitárvirtuóz, Ronni Le Tekrø és Tim Scott McConnell (Ledfoot).

Ronni Le Tekrø a legendás norvég TNT együttes gitárosaként / dalszerzőjeként vált híressé. Többször is megválasztották őt a hard rock műfaj valahavolt legjobb gitárosának. A TNT mellett Ronni több szólóalbumot is kiadott, valamint számos neves előadóval (pl. Terje Rypdal) működött közre.

Ledfoot (eredeti nevén: Tim Scott McConnell) nemrég elnyerte a "Norvég Grammy", a Spellemann blues-kategóriájának díját, legutóbbi albuma, a 'White Crow' sikerei okán. Ledfoot az évek során kifejlesztette sajátos gitár-stílusát, amit 12-húros hangszeren prezentál. Ledfoot néven mindeddig négy albumot adott ki; saját neve alatt pedig ennél is több szólólemezt jegyez - egyik saját dalát ('High Hopes') feldolgozta Bruce Springsteen is!

Ledfoot és Ronni Le Tekrø most egy közös albumot alkotott meg, 'A Death Divine' címen - erről bővebb infókat itt lehet találni.

A tracklista:
01. Cold Lonely Night
02. This Town
03. High Time
04. A Death Divine
05. A Part Of Me
06. Shut Up
07. Imperfect World
08. Open The Door

Az 'A Death Divine' album 2020. október 2-án jelenik meg, a TBC Records jóvoltából.

Ronni így nyilatkozott: "Először 2009-ben találkoztam Tim-mel, amikor feljött a stúdiómba, hogy közösen felvegyük a 'Damned' című számot. Mint előadók és mint barátok, rögtön összenőttünk. 2018-ban komolyabban is nekiláttunk a közös munkának;rengeteget improvizáltunk, ötletelgettünk a stúdióban - ennek a végeredménye lett az 'Imperfect World' és a 'High Time' dal, melyek végül fel is kerültek debütáló kollaborítv lemezünkre, az 'A Death Divine'-ra, ami 2020. október 2-án lát napvilágot. Két gitáros, drámaian más megközelítéssel, de hasonlóan nagyszabású dalszerzői múlttal, megalkotott egy rendkívül izgalmas, fantasztikus albumot mindenféle szabályoktól, kategóriáktól mentesen. Ez az egész szimplán zene... ami szívből szól".


Közös albumot rögzített a TNT gitárosa, Ronni Le Tekrø és Ledfoot
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás