Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

10 év után újra visszatér a kaliforniai thrasher EVILDEAD zenekar - itt a második dal / klip a 'United $tate$ of Anarchy' lemezről!


2020-10-16

Az újjáalakult, Los Angeles-beli thrash metal banda október végén új albumot ad ki... közel 30 év után.

Az EvilDead eredetileg 1987-ben alakult. Dalaik hangzását alapvetően a heavy és a thrash metal műfajok határozzák meg, de ugyanakkor egyedi megszólalással, sajátos tempóval bírnak albumaik, melyeken a thrash-riffekkel hiperaktív dob-témák, lüktető basszusok és punk-ritmusok kísérik. Dalszövegek tekintetében a banda elsősorban politikai, szociális témákkal foglalkozik, de nem hanyagolják a különféle horror-sztorikat sem.

1988-ban az EvilDead világraszóló lemezszerződést kötött az SPV/Steamhammer kiadóval, majd piacra dobtra a 'Rise Above' EP-t, amin két saját dal, valamint egy Black Flag-feldolgozás ('Rise Above') kapott helyet. Azév nyarán az EvilDead bevonult a Music Grinder Stúdióba, hogy Cacey McMakin producer-hangmérnök (Nuclear Assault, Kreator) társaságában felvegyék első nagylemezüket, a később klasszikussá vált 'Annihilation of Civilization'-t.

1989-ben a bandában felállásbeli változás történt, de ugyanekkor bonyolították le első európai turnéjukat; méghozzá a Laaz Rockit társaságában. 1990-ben az EvilDead visszatért a stúdióba - ezúttal Warren Croyle producerrel -, hogy felvegyék második stúdióalbumukat, a 'The Underworld'-öt. Ez az album 1991-ben jelent meg, szintén nagy sikereket aratva. Miután megjelent a csapat ezt követő kiadványa, a 'Live... From the Depths of the Underworld' című koncertlemez, az EvilDead 1992-ben feloszlott; a tagok pedig egyéb bandákba igazoltak át.

Habár 2008 és 2012 között újra aktív volt az EvilDead, ezidő alatt csak egyetlen single-dalt adtak ki (2011 - 'Blasphemy Divine').

2019-ben az EvilDead megújította lemezszerződését az SPV/Steamhammer kiadóval; most pedig bejelentették a visszatérő nagylemezt, ami a 'United $tate$ of Anarchy' címet kapta. Az új albumra kilenc vadonatúj nóta, valamint egy "metalosított feldolgozás" (B-52 - 'Planet Claire') került fel. A Bill Metoyer által producelt album borítóját ezúttal is a legendás Edward J. Repka illusztrálta. A 'United $tate$ of Anarchy' albummal az EvilDead minden eddiginél erőteljesebb formában tér vissza, hogy leigázza a tömegeket!

A 'United States of Anarchy' 2020. október 30-án jelenik meg, digipak CD-n, LP-n, valamint letöltés és stream formájában (előrendelés itt). A borító és a dallista így néz ki:

01. The Descending
02. Word Of God
03. Napoleon Complex
04. Greenhouse
05. Without A Cause
06. No Difference
07. Blasphemy Divine
08. A.O.P. / War Dance
09. Seed Of Doubt
10. Planet Claire 2020 (LP / digitális bónusz track)

Elsőként a 'The Descending' című számot osztották meg, szöveges videoklip formájában. Íme a premier:

Újonnan megjelent a 'Word Of God' című szám hivatalos szöveges klipje is:

Az EvilDead jelenlegi felállása így néz ki:

Albert Gonzales – ritmus- és szólógitár
Juan Garcia – ritmus- és szólógitár
Rob Alaniz – dobok
Phil Flores – ének
Karlos Medina – basszusgitár


10 év után újra visszatér a kaliforniai thrasher EVILDEAD zenekar - itt a második dal / klip a 'United $tate$ of Anarchy' lemezről!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás