Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a TOMBS új videoklipes dala az 'Under Sullen Skies' című nagylemezről: 'Secrets Of The Black Sun'!


2021-02-19

A brooklyni black / sludge metalista Tombs együttes 'Under Sullen Skies' címmel adta ki új nagylemezét, november 20-án, a Season Of Mist jóvoltából.

"Az album címét a világ jelenlegi állapota, poszt-apokaliptikus mivolta ihlette" - utalt Mike Hill frontember az 'Under Sullen Skies' ["Baljós felhők alatt"] elnevezésre. "Ebben a kifejezésben benne van mindaz a komorság és depresszió, amit minden bizonnyal a legtöbbünk érez az idei évben. Egyébként az album címe volt az egész projekt utolsó darabkája. Emlékszem, annak az épületnek a tetején álltam, ahol akkor éltem; az idő felhős és esős volt - konkrétan abban a pillanatban nem esett, csak egyszerűen sötét volt az égbolt... és rettentően lehangoló. Azt gondoltam: ‘Micsoda baljós égbolt van felettem’... aztán ez a gondolat végleg megragadt bennem".

Az új Tombs album egy 'Bone Furnace' című számmal indul, ami egy dühös hangvételű melodic black metal-himnuszba oltott goth rock-thrash metal nóta. A következő szám a 'Void Constellation', ami stílusát tekintve a legendás doom-death metalista "Peaceville-hármak" dicső korát idézi; egyben pedig feleleveníti az Obituary- / Incantation-féle death metal-korszak szépségeit. A 'Descensum' című számra egyértelműen a 'Ride the Lightning' album volt hatással - ez a dal nyitja meg a kapukat a többi, gondosan kidolgozott, egyedi hangzású Tombs-nóta előtt. Ahogy haladunk előre, még több egyedülálló textúra és hangulat tárul elénk, köszönhetően többek közt az akusztikus dal-betéteknek és billentyű-játékoknak, samplereknek, valamint a másod-hullámos black metal-korszak jellegzetes témáinak, illetve a Sisters Of Mercy- / Fields Of The Nephilim-féle deathrock-beütésnek. A Tombs minden motivációja és kaméleon-szerűen változó hangulata pedig az album-záró, 'Sombre Ruin' című tételben, valamint a stílszerűen elnevezett 'Plague Years' dalban teljesedik ki.

Íme az 'Under Sullen Skies' (Valnoir által tervezett) borítója és a dallista:

01. Bone Furnace
02. Void Constellation
03. Barren
04. The Hunger
05. Secrets Of The Black Sun
06. Descensum
07. We Move Like Phantoms
08. Mordum
09. Lex Talionis
10. Angel Of Darkness
11. Sombre Ruin
12. Plague Years

2021 februárjában közzétették a 'Secrets Of The Black Sun' dal hivatalos klipjét. Íme a premier:

Elsőként a 'Barren' című számot osztotta meg a banda, ízelítőképpen a rendeléshez. "A ‘Barren’ kívülállónak számít a többi dalhoz képest; ez a leginkább kollaboratív szerzemény, amit valaha is megalkottunk" - mondta Hill. "Justin írta meg a riffek nagy részét, aztán jött az NWOBHM / Scorpions-féle lezárás, ami az én ötletem volt. Ezután Matt harmonikus gitár-témákkal látta el a dalt; Drew feszes basszus-játéka pedig bebetonozta a szám alapjait. A 'Barren' című dal tehát bandánk valahavolt legnagyobb együttműködése; egyben pedig az új lemez egyik legerősebb nótája".

Később megjelent a 'Bone Furnace' című szám vizualizációs videója (és dobos playthrough-videója) és a 'The Hunger' hivatalos kisfimlje is - ez utóbbit (ami a filmtörténet hírhedt vámpírjai előtt hajt fejet) Jaclyn Sheer rendezte. Íme a premierek:

Egy nappal az album megjelenése előtt a teljes streamet közzétették:

A Tombs tagjainak 2020 tavaszán - a dalírás közepette - arra is jutott idejük, hogy megosszanak egy "házi jam-session videót", amiben külön-külön előadják a 'The World Is Made Of Fire' című instrumentális dalt (ami eredetileg 2016-os, 'All Empires Fall' című nagylemezükön szerepel) - ennek felvétele itt megtekinthető:

Sőtmitöbb, a Tombs néhány hónapja kiadott egy eddig közzé nem tett koncertfelvételt, melyen 2019-es, Chicago-beli koncertjük (Livewire Lounge) anyaga hallható. A Spenser Morris által rögzített, négyszámos koncert-EP az 'Abraxas Ritual: Live in Chicago' címet viseli - az alábbi lejátszó révén megvásárolható digitális formában:

A Tombs együttes 'Monarchy of Shadows' címmel adta ki legutóbbi EP-jét, 2020. február 28-án. A Tombs új mini-lemezét a banda új partnere, a Season Of Mist gondozza. Az új stúdióalbum a 2017-es nagylemez, a 'The Grand Annihilation' folytatása - ezt az albumot még a Metal Blade Records adta ki. A 'Monarchy of Shadows' azt a "blackened, post-metal" vonalat viszi tovább, amiről a Tombs a 2007-es debütáló EP óta ismert; de ugyanakkor mégis ez a banda eddigi "legkísérletezősebb" albuma.

A 'Monarchy of Shadows' borítóját egy Valnoir nevű művész készítette. Az EP megrendelhető itt.

A tracklista:
01. Monarchy Of Shadows
02. Once Falls The Guillotine
03. Necro Alchemy
04. Man Behind The Sun
05. The Dark Rift
06. Path Of Totality (Midnight Sun)

Lentebb meghallgatható az EP teljes egészében:


Itt a TOMBS új videoklipes dala az 'Under Sullen Skies' című nagylemezről: 'Secrets Of The Black Sun'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás