Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [541. rész]


2020-09-05

Napjaink egyik legjobb southern rock / metal bandája zenél ma, rovatunk új epizódjában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 541. rész

BLACKTOP MOJO - 'It Won't Last'

A Blacktop Mojo egy texasi hard rock / southern rock banda, amit 2012-ben hozott létre az énekes Matt James és a dobos Nathan Gillis. A Blacktop Mojo zenéjében a grunge műfaj ritmusai vegyülnek klasszikus rockzenére jellemző gitár-riffekkel, valamint a southern muzsika metalosított változatával. Képzeljük el, mi lenne, ha a Soundgarden-nek és a Lynyrd Skynyrd-nak lenne egy szerelemgyereke... ez a Blacktop Mojo.

A banda debütáló albuma 'I Am' címmel jelent meg 2014-ben, miután néhány éven keresztül turnézott a csapat különféle kocsmák-, klubok-, füstös bárok-szerte. 2017-ben pedig már a híres producer, Jimmy Johnson (The Rolling Stones, Lynyrd Skynyrd, Bob Seger) és az ő hangtechnikus partnere, Steve Melton társaságában stúdióztak (Sound Emporium, Nashville). Ennek végeredménye lett a 'Burn the Ships' album, ami olyan sikeres lett, hogy a banda tagjai felmondhattak civil életbeli munkahelyükön.

Emellett saját kiadót is alapított a banda: a 'Burn the Ships' albumot a Cuhmon Records gondozza. A lemezről egyébként két top 40-es Billboard-single is megjelent: a Mainstream Active Rock listán 27. lett a 'Where The Wind Blows'; 31. pedig a 'Dream On' című Aerosmith-feldolgozás. Az album megjelenését követően a banda olyan legendák előzenekaraként turnézott USA-szerte, mint a Bon Jovi, a Candlebox és a Puddle Of Mudd; emellett pedig vendégei voltak a Sammy Hagar's Rock and Roll Road Trip turnénak, és felléptek számos világhírű rock-fesztiválon.

2018 októberében a banda újra bevonult saját stúdiójába (ahol nem mellesleg a tagok életvitelszerűen élnek), ahol hat hónapon keresztül készült a következő album, az 'Under the Sun'. Az új lemez dalait a Nashville-beli Sound Emporium Stúdióban és a texasi Rosewood Stúdióban vette fel a banda, 2019 folyamán. A felvételekbe több hangszeren is besegített a producer, Philip Mosley (többek közt bendzsón, akusztikus gitáron, mandolinon és billentyűkön). A végeredmény pedig egy újabb sludge-beütésű hard rocker-metalista, blues-hatású southern-lemez lett.

Az 'Under the Sun' 19. helyen végzett a Billboard Hard Rock album-toplistán; a 'Can't Sleep' című single-dal pedig 27. lett a Billboard Mainstream Rock Top 40-ben. A csapat azóta is aktívan próbál, stúdiózik és turnézik - legutóbb (2020 májusában) például kiadtak egy 'Static' című EP-t is. Nem véletlenül mondják tehát, hogy a Blacktop Mojo napjaink egyik legkeményebb dolgozó, független rock 'n' roll bandája!

Bővebb infók a bandáról és a jövőbeni koncertekről a www.blacktopmojo.com oldalon találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [541. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás