Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ÆOLIAN - második albuma kiadására készül a spanyol melo-death banda; itt az új dalszöveges klip, a 'Bleeding Garbage'!


2020-11-13

A spanyol melodic death metal banda, az Æolian a Black Lion Records-szal kötött lemezszerződést második, 'The Negationist' című nagylemezére, ami november 20-án kerül forgalomba.

A 'The Negationist' album a spanyol kvintett második lemeze, ami stílusilag és koncepcionálisan ott folytatódik, ahol a nagysikerű, 2018-as 'Silent Witness' album abbamaradt. Az új anyagra 10 vadonatúj, dinamikus melodic death metal-himnusz került fel. Ezek a dalok meglehetősen egyedi hangzásúak - black metal-, folk- és némi thrash metal-beütés is érezhető rajtuk, de alapvetően szilárd ritmus-szekció, fülbemászó riffek, szenvedélyes vokálok és ütős hangzás jellemzik őket. Dalszövegileg a bandától megszokott környezetvédő perspektíva érvényesül ezúttal is.

"A ‘The Negationist’ album azt a helyet képviseli, ahol a sötétség és a remény eggyé vegyül. Egy introspektív kalandról van szó, ami mindazokat a károkat hivatott bemutatni, ami mi, emberek okozunk a bolygónak, és ezáltal önmagunknak is" - olvasható a banda közleményében.

Az új Æolian albumot Miquel A. Riutort (Mega) (The Unity, Cryptosy, The Agonist, Vltimas) producelte és keverte, a Psychosomatic Recording Stúdió falai között. A maszterizálás a legendás death metal-guru, Dan Swanö és a svéd Unisound Stúdió nevéhez fűződik. A lemezborító a szintén híres Juanjo Castellano Rosado (The Black Dahlia Murder, Gates Of Ishtar, Trident) műve.

A tracklista:
01. Momentum
02. We Humans
03. Animals Burned
04. Unseen Enemy
05. Blackout
06. Golden Cage
07. Bleeding Garbage
08. The Flood
09. Children Of Mud
10. Ghosts Anthem
11. Reborn

Az első új single-dal, a 'Momentum' lentebb elérhető szöveges videó formájában. Ennek kapcsán így szól a banda közleménye: "A 'Momentum' egyfajta hívószó; figyelmeztetés azoknak, akik még mindig nem érzékelik a Föld környezeti állapotának súlyosságát. Ez a szám az emberiség utolsó esélyéről beszél: talán még visszafodítható mindaz a rombolás, amit bolygónk ellenében végeztünk. Fontos megjegyezni: a viselkedésünk hatással van a saját túlélésünkre is! A nagyvállalatok, a kormányok és az emberek alapvetően önző kapzsisága elveszi a figyelmet erről a problémáról; a 'Momentum' pedig igyekszik visszanyerni azt... Nincs más választás - most vagy soha".

Újonnan napvilágot látott a 'Golden Cage' című szám hivatalos videoklipje, ami itt tekinthető meg:

A 'Bleeding Garbage' hivatalos szövege klipje itt tekinthető meg:

Az album első hivatalos előzetese lentebb érhető el:

A banda október elején továbbá közzétett egy 25 perces "karantén-videót", ami így kommentáltak: "Miután több koncertet is le kellett mondanunk Európa-szerte a COVID-19 járvány miatt - köztük lengyel, német és Mallorca-beli bulikat is - úgy döntöttünk egy live-stream műsort rendezünk rajongóink számára. Ez az, amit itt láthattok! Vigyázzatok magatokra és egymásra, és éljen a metal!".


ÆOLIAN - második albuma kiadására készül a spanyol melo-death banda; itt az új dalszöveges klip, a 'Bleeding Garbage'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás