Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

GELKHAMMAR - első nagylemezét adja ki az olasz raw-black banda; itt az új szám, a 'Daughter Of The Wind'!


2020-09-16

A "nyers" black metal zenében utazó Gelkhammar debütáló nagylemeze 'The Sword of Gelfiser' címmel jelenik meg november 6-án.

A Xenoglossy Productions és a Cossyra Tapes kiadók dobják piacra a 'The Sword of Gelfiser'-t, a Gelkhammar debütáló albumát.

A Gelkhammar a 2018-as bemutatkozó EP, a 'Cossyra' folytatásaként adja ki első teljes értékű albumát [a Cossyra annak a szigetnek a régi neve - Pantelleria -, ahonnan a banda és a Cossyra Tapes kiadó származik. A 'The Sword of Gelfiser' címe utalás egy régészeti leletre, amit Gelfiser barlangjában, a Montagna Grande-hegy közelében találta. A kard állítólag az 1200-as évekből származik - egy francia lovag tulajdona volt, aki a kilencedik keresztes hadjárat keretében érkezett Pantelleria szigetére. A Gelkhammar albuma tehát ennek a szigetnek a történelmét boncolgatja: a 'Daughter Of The Wind' dal ["A szél lánya"] például a sziget arab nevének ("Bint al-Riyāh") angol nyelvű megfelelője; a 'Marsa' címe egy tengerparti országútra utal; a 'Gibbuna's Graves' egy 6. századi, bizánci temetkezési helyről tudósít; míg a 'Sibà' Pantelleria hegyi falvának a neve.

Zenei tekintetben a 'The Sword of Gelfiser' némileg kiforrottabb, mint a Galkhammar debütáló EP-je, mely inkább az úgynevezett "raw black metal" stílus irányába hajlott. Jelen esetben tisztábban kihallhatók a riffek, és egyfajta balansz képződött a dalok hipnotikusan ismétlődő témái, dallamos passzusai és durván lüktető ritmusai között. Ugyanakkor vannak improvizált szekciók is a lemezen, ezzel bővítvén Pantelleria szigetének felfedező, rejtelmekel teli, kísérteties hangulatát.

A 'The Sword of Gelfiser' album megjelenik limitált példányszámú kazettán és digitális formában, 2020. november 6-án. A rendeléseket leadni és az első nyilvános dalt meghallgatni, az alábbi lejátszón lehetséges:

A Gelkhammar felállását a gitáros Anammelech, a dobos Marchosias és a basszusgitáros-énekes / dalszövegíró Warrior alkotja.

A nagylemezt 2019 folyamán rögzítették "kazettás magnóval", és Warrior "régi, törött analóg keverőpultjával csiszolták véglegesre, az Ancestral Rites stúdiójában.


GELKHAMMAR - első nagylemezét adja ki az olasz raw-black banda; itt az új szám, a 'Daughter Of The Wind'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás