Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Chirographon Dei' címmel jelenik meg a debütáló SOMBRIA album - itt az új klipes dal, a 'Ballet Of Sadness'!


2021-01-14

A Sombria egy melankólikus / dark-metal projekt, amit Dimi De San énekesnő / dalszerző, valamint Raven Seven gitáros / zeneszerző alapított.

A Sombria egy nemzetközi felállású projekt, amit norvég, görög és mexikói tagok alkotnak. Dimi De San zenei pályafutása 2012-ben kezdődött, amikor megalapította a Caelestia együttest, melynek tagja 2019-ig volt. Az énekesnő ezután egyesítette erejét Raven Seven-nel, és közösen létrehozták a Sombria zenekart.

Korábban mindkét zenész nagy nevekkel dolgozott együtt a zeneiparban - köztük van Toni Lindgren (Fascination Street Stúdió), Fredrik Nordström, Bjorn "Speed" Strid (Soilwork), Markus ‘’Makka’’ Freiwald (Sodom), Seth Siro Anthon (SepticFlesh), Gogo Melone (Aeonian Sorrow) és Matthias Kolleg (Kreator, Lacrimosa). Saját zenekaraikkal felléptek olyan legendás bandák előtt, mint a Katatonia, az Arch Enemy, az Insomnium vagy a Draconian; Raven Seven pedig rendszeres aktív tagja Európa nagy metal-fesztivál-stábjainak. Dimi 2019-ben a norvég Vulture Industries zenekarral, a Hellheim és a Madder Mortem együttesekkel turnézott; de a Sombria az ő élete számára is egy újabb, önálló fejezetet jelent.

A Sombria - amellett, hogy egyedülálló zeneiséggel operál - komoly hangsúlyt fektet a vizuális élményre (színészet, performansz, tánc, stb.), hogy ezáltal - illetve a provokatív dalszövegek révén - felhívja a figyelmet olyan komoly problémákra, mint a gyermek-éhezés, a környezet tönkretétele, az egyenlőtlenségek és egyéb társadalmi ügyek.

A Sombria debütáló albuma 'Chirographon Dei' címmel készült el. Kilenc dal szerepel rajta - ezek mindegyike Raven Seven saját stúdiójában születtek meg, kerültek véglegesítésre. Magukat a kompozíciókat is Raven Seven írta; a dalszövegek pedig Dimi De San nevét dícsérik.

A 'Chirographon Dei' 2020. november 27-én jelent meg, a finn Inverse Records jóvoltából, az alább látható borítóval és tracklistával:

01. Voyage into Lethe
02. Black December
03. Sarcophagus Of Roses
04. Mirror Of God
05. Ballet Of Sadness
06. The Soul's Manuscript
07. Wine Of Lunacy
08. Penitence
09. Poem From The Dark Gardens

Az album első single-dala / videoklipje, a 'Sarcophagus Of Roses' lentebb elérhető. A Sombria két vezére ennek kapcsán az alábbi közleménnyel jelentkezett: "Kétségbeesettség, elnyomás és végül a felszabadulás... Ez a dal egyfajta gyenge próbálkozás arra, hogy megmeneküljünk a kínzó emlékektől, a cserbehagyott magánytól és a közelgő végzet érzetétől. Ez egy igazi dal; egy melodráma, ami színházi minőséggel bír - tele van ódivatú melankóliával és depresszióval. A 'Sarcophagus Of Roses' az ember belső énjének metaforája; egy rózsa-illatú mentsvár a végeláthatatlan magány idejében".

Az album előrendelési infói itt találhatók meg.

 

 

A második nyilvános dal- és klip-premier, a 'Voyage Into Lethe' alább érhető el. Ennek kapcsán a következőket közölte a csapat: "A 'Voyage Into Lethe' egy kétségbeesett, kínzó kapcsolatból való megmenekülésről; egy borzasztó élményt követő, szabadság-érzetről mesél. Nem mellesleg ez volt az első dal, amit Sombria-ként szereztünk; vagy mondhatnánk úgy is, hogy ezzel a dallal - zenészekként és önálló személyekként is - beléptünk egy másik érába. Az új vér pedig végtelen lehetőségeket rejt magában...".

A legújabb klipes single, a 'Ballet Of Sadness' 2021 janurájában jelent meg. "A 'Ballet Of Sadness' dal a művészet mögötti küzdelemről, fájdalomról, szépségről és istenségről szól. Nehéz szavakkal kifejezni azt, milyen érzés előadónak, művésznek lenni. Beleadod a tested és a lelked a dologba, hogy végül egy olyasvalamit kapj, ami békét és megnyugvást hoz számodra, de ugyanakkor össze is tör. Ezt a zeneművet azoknak ajánljuk, akik minden negatívum ellenére kitartanak saját elképzeléseik mellett, és addig nem állnak le, míg a lehető legjobbat nem hozzák ki magukból".


'Chirographon Dei' címmel jelenik meg a debütáló SOMBRIA album - itt az új klipes dal, a 'Ballet Of Sadness'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás